Oefenvoetbal: Scheveningen met als coach Mike de geer langs HBS

Mike de Geer fungeerde in het oefenduel van Scheveningen tegen HBS als coach van de thuisploeg, in plaats van John Blok. De Geer rondde zijn opdracht af voor het behalen van het trainersdiploma VC 4, het vroegere TC I of UEFA A-diploma. De Geer zag Scheveningen uiteindelijk met 3-0 winnen.

Tekst: Ton Beije

Bij HBS begon Bas Oostlander, linkerverdediger van het O23-team, in de basis. De eerste grote kans was voor Jedsel Markes van HBS, maar vanaf de rand van de zestien trof hij de lat. Aan de andere kant kreeg Lex Immers een prima mogelijkheid, maar hij zag de HBS-doelman redding brengen.

Verwoestend

Na een fraaie aanval zette Koen Starrenburg Mike Hueting alleen voor de Scheveningse doelman, maar het bleef halverwege het eerste bedrijf 0-0. Aan de andere kant redde doelman Anouar Azhaum uitstekend op een schot van afstand van Barry Rog. Toch zou Scheveningen nog met een voorsprong de rust ingaan. Op aangeven van Barry Rog haalde Lex Immers (foto) verwoestend uit: 1-0.

Foutje

Scheveningen zette na de thee hoge druk. Maar de beste kans kwam toch voor Jedsel Markes van HBS, volgend seizoen spelend bij FC Skillz. Maar geheel vrijstaand voor het vijandelijke doel, verdween de bal toch net over de Scheveningse lat, waardoor het 1-0 bleef. Een foutje achterin bij de Kraaien, leverde Scheveningen een tweede treffer op. Taygeorni Elvilia wist doelman Christiaan Pit te verschalken: 2-0.

Kansen

Kansen ontstonden er nog over en weer. Barry Rog profiteerde niet na het terugleggen van de bal met het hoofd door Lex Immers en namens HBS had Niels van Pelt tweemaal de kans uit te halen van net buiten de zestien. Eén keer stond de Scheveningse muur in de weg en bij de tweede kans de doelman. Het laatste wapenfeit van het duel kwam van Riley Mesters van Scheveningen, die het derde doelpunt voor de ploeg van Mike de Geer voor zijn rekening nam. En nu maar hopen dat ook De Geer ‘geslaagd’ is.

Lees verder