Futsal-overzicht: Ruime winst FC Westland, ZVG Cagemax kampioen

In de 1e divisie B speelden zowel zvv Den Haag als FC Westland hun één na laatste competitieduel van dit seizoen en werd ook ZVG Cagemax officieel kampioen en promoveert naar de eredivisie.

Tekst: Alex Pronk

1e Divisie B

zvv Den Haag – ZVG Cagemax

In Sportcampus Zuiderpark kon zvv Den Haag niet voor een verrassing zorgen door ZVG Cagemax op een nederlaag te trakteren. Na een ruststand van 0-4, kreeg de ploeg van interim-coach Morad Chalhi klop met 0-12. Hierdoor is ZVG Cagemax de kampioen geworden in de 1e divisie B.

GZV Watergras – FC Westland

Met een zwaar gehavend team, door schorsingen, moest FC Westland in de Goudse sporthal Mammoet tegen de nummer drie GZV Watergras aantreden. Het scheidsrechtersduo Jan Zagers en Marcel Wandel zag in een spannende wedstrijd FC Westland in aanloop naar de nacompetitie nipt verliezen met 5-4. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Aanstaande vrijdag moet FC Westland nog tegen Be’79 (uit Berkel Enschot) spelen. Met een overwinning pakt FC Westland de tweede periode, maar lukt dat niet, dan nemen de Westlanders de periode over van kampioen ZVG Cagemax.

Topklasse B

In deze klasse is, na het door de KNVB eruit halen van Futsal Rotterdam en de terugtrekkingen van Lugdunum en Berkel, plots een einde gekomen aan de competitie, er zal geen nacompetitie plaatsvinden tussen Hoofdklassers en 1e divisie B. De periodekampioenen Roda’46 en het Rotterdamse Steeds Hooger promoveren automatisch. Tevens mogen, na het Haagse Stanga, ook de Delftse studenten van Tutor volgend seizoen in Topklasse (B) acteren.

Eredivisie vrouwen

zvv Den Haag vr. – DWOW vr.

In sporthal Hoge Veld won zvv Den Haag vrouwen overtuigend van DWOW. Na een ruststand van 5-2, werd het 7-2. Klik HIER voor een verslag van dit duel op deze website.

Lees verder