2e klasse D: Vitesse Delft weet weer wat winnen is

Op een zonnig Sportpark Tanthof heeft Vitesse Delft het degradatieduel tegen Hillegersberg gewonnen. In een eenzijdig duel waren de Delftenaren terecht de bovenliggende partij: 3-0.

Tekst: Harold Koster      |     Foto’s: Moshe Amsalem

Ruim vijf maanden moest Vitesse Delft wachten op een overwinning, maar tegen Hillegersberg liet de ploeg er geen gras over groeien. Onder leiding van uitblinker en aanvoerder Daan Burgering streed het voor het waard was, wetende dat elk verliespunt degradatie tot gevolg kon hebben. In het eerste kwartier had de thuisploeg al op een ruime voorsprong moeten staan, maar levensgrote kansen van Jesse Boateng en Mark de Graaf werden niet verzilverd. Ook een schot van Duncan Sjerp, topscorer van Vitesse Delft, trof geen doel. Keeper Eric Feenstra redde bekwaam. Tussendoor had Leonardo Busato namens de gasten een speldenprik uitgedeeld. Zijn inzet ging naast.

In de 29e minuut was Feenstra kansloos op een van richting veranderd schot van Rick Burgering: 1-0. Drie minuten later leek de thuisploeg op 2-0 te komen, maar een schot belandde via een redding van Feenstra op de paal. Vlak voor rust hield het publiek van de thuisploeg haar adem in, toen Tijmen van Langevelde alleen op keeper Sven Bekking af mocht gaan. Zijn schot ging voorlangs. Zo hield de verdediging van Vitesse Delft, waar Hamza el Kaddouri in de warming-up moest afhaken met een liesblessure en Mohammed Bohaloua en Pepijn Snel een prima wedstrijd speelden, de nul.

Na de rust was de eerste kans voor Hillegersberg. Het vizier van Noah Almeida stond echter niet op scherp en zo bleef de stand onveranderd. Na een kans van De Graaf scoorde Jesse Boateng de bevrijdende 2-0 voor de gastheren. Hij rondde een aanval, na een mooie combinatie van Burgering en Sjerp, af. Een kwartier later kreeg invaller Gigi Vermeer de kans, om de wedstrijd definitief te beslissen, maar oog in oog met de ervaren keeper Feenstra, die een uitstekende wedstrijd keepte, faalde hij. Zes minuten later maakte hij zijn fout goed door de wedstrijd met een geplaatst schot definitief te beslissen: 3-0.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Erik de Winter wist Hillegersberg, dat definitieve degradatie een feit was. De ploeg van trainer Berchoux kan de achterstand in de resterende duels niet meer goedmaken. Hoe anders is dat voor Vitesse Delft! De Delftenaren hebben weer aansluiting met andere ploegen, waardoor het alsmaar spannender in deze tweede klasse D wordt. In de resterende twee thuiswedstrijden moet in ieder geval directe degradatie voorkomen worden.