Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Sterk Wippolder zet SHO te kijk

Na de verloren finale van vorige week zaterdag is er voor de verliezend finalisten nog één ticket te verdienen voor de Vierde Divisie.

Foto’s: Wouter Dill

Elke verliezer van de finale moest de klap verwerken de afgelopen week, zo ook het Delftse wippolder en SHO uit Oud-Beijerland. Wippolder leek daar terugkijkend na de wedstrijd het beste uit gekomen te zijn.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Wippolder niet onder de indruk was van de kwaliteiten van de bezoekers. Trainer Mark Moen deed navraag bij bevriende trainers uit de regio en SHO bleek een goed voetballende ploeg en geduchte tegenstander. Wat Wippolder er tegenover zette, deed het opgekomen publiek de wenkbrauwen fronsen. Zat er afgelopen zaterdag te veel spanning op en was het te onrustig, deze zaterdag speelden de blauw-witten fris en frivool.

Al vroeg in de wedstrijd een schot van Berto de Vree en een terugkopbal van SHO net naast het doel van de bezoekers. Niet veel later was het wel raak. In de twaalfde minuut werd de jarige Luuk Dill de diepte ingestuurd. Na zijn actie leverde hij een goede trekbal af op de ingelopen Berto de Vree. De Vree aarzelde niet en legde de bal in de verre hoek: 1-0

Waar Wippolder dacht dat SHO meer van zich af zou gaan bijten, bleek niets minder waar. Ondanks de gevaarlijke buitenspelers en de lepe spits kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Het was Wippolder dat in de negentiende minuut de toon zette. Een aanval van SHO werd onderschept. De bal belandde bij de van een blessure teruggekeerde Daley Uythof en de creatieve aanvaller aarzelde geen moment en legde de bal vanaf de middellijn prachtig over de doelman heen: 2-0.

Deed SHO dan helemaal niets terug? Het probeerde wel, maar de linies lagen te ver uit elkaar of de aanvallers stuitten op de felle verdediging van de Delftenaren. Na dik een half uur was er nog wel een goede kans te noteren voor de creatieve nummer tien van de bezoekers, maar r was het doelman Dion de Jong die knap redde.

Na rust een Wippolder dat de gretigheid van de eerste helft goed door wist te zetten. Al vroeg in dat tweede bedrijf deelde Wippolder een genadeklap uit aan SHO door in de vijftigste minuut de 3-0 te scoren. Daley Uythof zette Domenico de Vree in de diepte weg. De rappe buitenspeler soleerde en schoot hard en hoog binnen in de verre hoek: 3-0

Met wissels probeerden de bezoekers een nieuw offensief, maar net toen zij meer grip kregen op de thuisploeg was het Silvano Tarantino die Jasper Tetteroo in de diepte weg zette. Tetteroo was eerder bij de bal, werd onderuit gehaald en scheidsrechter Spoon wees resoluut naar de stip. Uythof kon aanleggen voor de 4-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar doordat SHO in de 61e minuut een afvallende bal vanaf randje strafschopgebied binnenschoot en dus de 4–1 viel, dacht SHO nog een half uur gas te kunnen geven.

Wippolder speelde de wedstrijd echter zakelijk uit en in combinatie met een aantal goede invalbeurten kon het de wedstrijd naar zich toetrekken. Vlak voor tijd kreeg een invaller van SHO nog de rode kaart voorgehouden door onbesuisd inglijden. Hetzelfde was een paar  minuten later het geval aan de zijde van Wippolder. Luuk Dill schakelde goed om en wilde een counter eruit halen. Met het glijden richting bal vond de scheidsrechter echter dat Dill ook het standbeen van de SHO-verdediger raakte en ook Dill kon met rood inrukken.

Een smetje op een goede wedstrijd en een prima resultaat van Wippolder-zijde. Woensdag ontvangt Wippolder DZC uit Doetinchem voor een (nieuwe) halve finale.