Vernieuwd ADO Den Haag O21 verliest eerste wedstrijd bij FC Eindhoven O21

Het vernieuwde ADO Den Haag O21, dat zeven spelers het team zag verlaten en maar liefst tien nieuwe spelers kon verwelkomen, heeft zijn eerste test met 3-2 verloren van FC Eindhoven O21.

Foto’s: Frans Leermakers

Onder een stralend zonnetje in het Jan Louwers Stadion waren ongeveer honderdvijftig mensen aanwezig, waaronder een tweetal Birmingham City-supporters, die een snelle trip over de grens maakte om tussen de EK-wedstrijden van het Engelse team ook deze wedstrijd nog te zien.

Het team van Ervin Lee en Ronald Samson, beide trainers hebben voor één seizoen bijgetekend, begon goed aan de wedstrijd en wist al na tien minuten de openingstreffer te scoren. Vanaf de linkerkant was er een mooie actie en een voorzet van Jarno Slootweg, die het hoofd vond van Jaydavon Haas: 0-1.

Matig

Hoewel de basiself voor het merendeel uit spelers bestond die vorig seizoen ook tot de selectie behoorde, was het spel matig en soms slordig. Nog voor rust wisten de blauw-witten de stand om te buigen. Eerst was het aanvoerder Sam Sotens die op het randje van buitenspel door mocht gaan en de bal netjes over de uitkomende Thijmen de Koning stiftte: 1-1. Nog geen tien minuten later strafte Quint Erkelens een misverstand in de Haagse verdediging genadeloos af: 2-1.

Vijf minuten voor de rust kreeg ADO Den Haag O21 nog een kans op de gelijkmaker na een snelle omschakeling van Sky Heesen, die een half veld kon oversteken de bal aan Lorenzo Maasland afgaf. Maasland wist goed de achterlijn te halen, maar zijn voorzet was te hard voor Calvin Gustina en Jarno Slootweg om alsnog binnen te tikken.

Negen wissels

In de rust wisselde ADO Den Haag O21 maar liefst negen spelers en werd de strijd geopend op de gelijkmaker. Het leverde al snel een tweetal kansen op voor Danilson Geoffry. Bij de eerste mogelijkheid kon de inzet door de Eindhovense doelman worden gestopt en bij de tweede kans wist verdediger Sotens de bal tot corner te verwerken.

In het Haagse kwartiertje kregen de geel-groenen nog enkele kansen. Na een mooie combinatie tussen Andrew Imade en Geoffry, werd Raelson Landim vrij voor het doel gezet. In plaats van direct te schieten koos de aanvaller voor een actie, waarbij een verdediger de bal op het laatste moment wist te blokkeren.

Intikkertje

Na 81 minuten was er dan toch de verdiende gelijkmaker. Na een goede en lage voorzet van Andrew Imade wist de teruggekeerde Jaydavon Haas via een intikkertje zijn tweede treffer te scoren en bracht daarmee de stand op 2-2. Dit tot groot ongenoegen van de trainer van FC Eindhoven O21, Jan Poortvliet. De voormalig Oranje internationaal die tijdens het WK van 1978 zesmaal in actie kwam, stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken en was duidelijk te horen in het stadion. Het was voor de thuisploeg een reden om er alsnog een schepje bovenop te doen en vier minuten later was het wederom Erkelens, die een snoeihard schot in de touwen zag belanden: 3-2.

Arbiter van dienst, Rik Gevers, floot een gemakkelijk wedstrijd waarin weinig gebeurde. Op zaterdag 6 juli komt ADO Den Haag O21 wederom in actie en dat betreft een thuiswedstrijd op De Aftrap. Tegenstander is dan FC Dordrecht O21 en de wedstrijd zal om 15:00 uur beginnen.