Sir Winston Cup: Winst voor FC ’s-Gravenzande tegen Wippolder

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelde dinsdagavond FC ’s-Gravenzande thuis tegen eersteklasser Wippolder. Uiteindelijk behaalde FC ’s-Gravenzande een 3-0 overwinning, maar echt gemakkelijk ging het niet.

Tekst: Jan Hoogenraad         |      Foto’s: Pieter Vermeer

In de eerste helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet. Een kansje voor Bram Sommeling kort na aanvang bleef zonder succes. Angelo Zwiers was ook kansrijk uit een hoekschop, maar doelman Koen Buijze voorkwam dat en een inzet van Rick Boers werd door hem gestopt. Voor Wippolder was er een kans voor Lorenzo Dijksman op aangeven van Domenico de Vree, maar hij kon net niet bij de bal komen en het speeltuig rolde achter. Ook Noah Biemans was een keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar die werd door de verdediging van FC ’s-Gravenzande weggewerkt. Een inzet van Joseph Goncalves voor de thuisploeg werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Twan van Meerten zag zijn inzet met moeite gestopt worden en Yuri Westhoff schoot nog een keer over de kruising.

In de tweede helft zette Wippolder een tandje bij en was de wedstrijd meer in evenwicht. De thuisploeg kwam goed weg toen Domenico de Vree een keer kon uithalen in de 56e minuut, maar de bal kwam via onderkant lat weer in het veld. In de 63e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong toen Yuri Westhoff een keer kon uithalen en Koen Buijze kansloos liet: 1-0. Bij dese stand claimde Wippolder een strafschop wegens hands, maar arbiter Cor van Elswijk wilde hier niet van weten. Even later was het weer Westhoff die gevaarlijk was op aangeven van Frank Broos, maar de doelman voorkwam een grotere achterstand.

Een kwartier voor tijd meende Wippolder weer recht te hebben op een elfmetertrap, maar die kwam er niet. Na nog een poging van Nick Ruigrok (net naast) en Frank Broos (bal recht in handen van de keeper), was het Ruigrok die voor de 2-0 stand zorgde in de 89e minuut op aangeven van Frank Broos. Na nog een prima redding van Edgar Leerdam na een vrije trap van Wippolder kopte in de 92e minuut Angelo Zwirs de bal binnen en bracht de eindstand op 3-0. Een toch wat moeizame en geflatteerde overwinning waarmee FC ’s-Gravenzande een ronde verder is gekomen en Wippolder krijgt in de herkansingsronde een nieuwe mogelijkheid.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Rick Boers, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Joseph Goncalves, Roy van Beek, Daan Struckman, Jorik Koppers, Frank Broos, Nick Ruigrok, Yordi Klepke

Spelersgroep sv Wippolder:
Koen Buijze, Colin Venema, Bud de Bree, Noah Biemans, Silvano Tarantino, Jari Seffelaar, Domenico de Vreg, Luuk Dil, Berto de Vree, Lorenzo Dijksman, Daley Uithof, Pim Sanders, Jordy Krassenburg, Joey Nolten, Nick Zwartjens, Ricardo van Heyst

Lees verder