Zaterdag 4E: Maasdijk verrast door zege in ware thriller tegen Overmaas

In klasse 4E een teleurstellend resultaat voor MSV’71, dat in Rotterdam tegen hekkensluiter de Egelantier Boys niet verder kwam dan een teleurstellende remise: 1-1. Winst was er voor Maasdijk in een ware thriller tegen het sterke Overmaas.

Tekst: Peter Petit

Egelantier Boys – MSV’71

In Rotterdam kwam MSV’71 niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Egelantier Boys, dat tot dan toe alle tien de voorgaande wedstrijden had verloren. Doelman Marnix Louter van MSV’71 groeide in deze wedstrijd uit ‘man of the match’. Op het kunstgrasveld van het complex aan de Schulpweg waren het nog wel de bezoekers die de score openden. Spits Brady van Stralendorff was in zijn eentje verantwoordelijk voor deze treffer van de ploeg van hoofdcoach Paul van Loenen. Van Stralendorff ontdeed zich van een paar tegenstanders om vervolgens ook de Rotterdamse doelman Samir Sulaiman het nakijken te geven. Armin Causevic rondde in de tweede periode van de wedstrijd een voorzet van Burak Ozturk doeltreffend voor het thuisspelende de Egelantier Boys af. MSV’71 keerde met een illusie armer terug naar Maassluis, in de wetenschap dat het hard toe is aan de winterstop.

Maasdijk – Overmaas

Middenmoter Maasdijk stond zaterdag in de wei tegen het als derde op de ranglijst genoteerde Overmaas, dus bij voorbaat wisten ‘de Dijkers’ dat het allesbehalve een makkelijke wedstrijd zou worden. Groot was dan ook de vreugde over de uiteindelijke 4-3 zege, bevochten in een ware voetbalthriller. Na twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, Stijn Kaarsemaker scoorde uit een assist van René van der Lee. Nog geen twee minuten later waren het de gasten uit Rotterdam die via een pingel de gelijkmaker scoorden: 1-1. Niet veel later was de keeper van Overmaas te laat nadat Roy Bruinen was doorgebroken en kreeg daarom ‘rood’ voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De daaropvolgende vrije trap verdween in het vijandelijke doel met als maker van die treffer René van der Lee. Met een man minder kwam Overmaas toch op 2-2 met dank aan Roy Zuidgeest, die een eigen doelpunt liet noteren. Uit een vrije trap scoorde Nikki Krouwer de 3-2 voor ‘de Dijk’, de ploeg van hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto). Met een rode kaart voor Geert van der Lee was het een wedstrijd van twee tientallen geworden en dat beloofde dus wat voor de slotfase van dit boeiende duel. De thuisploeg kwam op 4-2 dankzij een eigen Rotterdams doelpunt. Het werd nog extreem spannend toen ook Overmaas een penalty kreeg toegewezen. Met nog vijf minuten te gaan stond het nu 4-3 en dat beloofde nog wat voor de slotfase in dit toch al spannende spektakel. Het was tenslotte de thuisploeg die de winst over de streep trok en nu mag gaan genieten van een welverdiende winterstop.