Warming-up zaterdag 4D: Haagse Hout en SEV mogen niet verzaken

Voor Haagse Hout en SEV staan zaterdag drie-punten-duels op het programma. Beide ploegen verkeren in zwaar weer en met nederlagen zaterdag tegen respectievelijk Bolnes en Zestienhoven zou voor beide teams het doek in 4D wel eens kunnen vallen.

Tekst: Peter Petit

Ook KSD-Marine is hard aan een overwinning toe, maar Moerkapelle is niet bepaald een makkelijke tegenstander om winst te realiseren. Graaf Willem II VAC heeft het zaterdag op papier het gemakkelijkst tegen Ommoord. Supporters van RVC Rijswijk hopen dan weer op een positieve ommekeer bij hun team tegen subtopper De Zwervers, FC Zoetermeer moet zaterdag een goed niveau halen om het in Zevenhuizen thuisclub Groeneweg lastig te kunnen maken.

Graaf Willem II VAC – Ommoord

Graaf Willem II VAC won afgelopen zaterdag nipt bij en tegen het dit seizoen sterk voor de dag komende Groeneweg (1-2). De thuiswedstrijd zaterdag tegen Ommoord zal de bewoners van de Roggewoning minder problemen opleveren. De Rotterdammers staan achtste met maar liefst 21 punten minder dan de Wassenaarse koploper, die nog steeds zonder nederlaag is. In Ommoord won de ploeg van hoofdcoach Jan de Jong in de eerste competitiehelft met 0-5 van de tegenstander van komende zaterdag.

Haagse Hout – sv Bolnes

De wedstrijd tussen Haagse Hout en sv Bolnes is het duel tussen de laagst geklasseerde (Haagse Hout) tegen de één na laagst geklasseerde, maar het verschil bedraagt wel zes punten in het voordeel van de ploeg uit Bolnes. Het is zaterdag absoluut zaak voor het team van de aan het eind van dit seizoen bij de club uit Mariahoeve en Marlot vertrekkende hoofdcoach Baris Sahin drie punten te pakken, wil het komend seizoen niet veroordeeld zijn tot het spelen in de vijfde klasse. De wedstrijd in Bolnes eerder dit seizoen eindige met 4-3 voor de thuisploeg in een doelpuntenbonanza, dus dat belooft wat voor de wedstrijd van zaterdag op sportpark Vlamenburg.

Moerkapelle-KSD Marine

Het team uit het dorp Moerkapelle met ruim vijfduizend inwoners, heeft de ambitie dit jaar in de vierde klas te blijven en volgend jaar jeugdig talent in te laten stromen in het eerste. De club staat op een op het eerste oog mooie plek als middenmoter, maar heeft slechts drie punten voorsprong op één na laatste Bolnes. Hoofdtrainer Henk Baggerman van de bezoekers zal ongetwijfeld reeds geanalyseerd hebben dat de meeste tegendoelpunten bij Moerkapelle uit dode spelsituaties ontstaan, zoals vorige week ook in het met 2-1 verloren duel tegen Ommoord het geval was. Verder beschikt de thuisploeg over een uitstekende doelman Lorenzo Sloof, die tijdens voorgaande wedstrijden alle gelegenheid kreeg zijn kwaliteiten te tonen vanwege de problemen die het te gehaaste en te slordige spel van zijn medespelers veroorzaakten. Winst tijdens deze wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen, zou een goede zaak zijn voor KSD Marine, dat met één punt minder op een bepaald nog niet rustgevende tiende plek staat. De wedstrijd in Den Haag eerder dit seizoen ging als remise de geschiedenisboeken in.

RVC Celeritas – IJVV de Zwervers

Met IJVV de Zwervers krijgt de ploeg van trainer Dennis Young de nummer twee van de huidige competitie op bezoek. De laatste thuiswedstrijd tegen koploper Graaf Willem II VAC ging twee weken geleden maar nipt verloren, vorige week werd winst geboekt in de regionale derby tegen KSD-Marine, waardoor de vierde plek op de tabel weer in het zicht komt. Stuntploeg De Zwervers heeft haar laatste vijf wedstrijden gewonnen. De club uit IJsselmonde won in de eerste competitiehelft thuis met 2-1 van RVC Celeritas, dat zaterdag op revanche belust is, maar een Rijswijkse zege zou een regelrechte sensatie zijn voor de dit seizoen zo tegenvallende ploeg.

FC Zoetermeer – Groeneweg

Hoofdcoach Leroy Vaes (42) is aan zijn afscheidstournee bij FC Zoetermeer begonnen, vanaf volgend seizoen staat hij aan het roer bij derdeklasser CVC Reeuwijk. Maar uiteraard wil Vaes met opgeheven hoofd het FC Zoetermeer Solution sportpark verlaten en winst zaterdag op het lastige Groeneweg zou hem daarbij enorm kunnen helpen. Over het meespelen van Roald Houterman zijn nog twijfels. Afgelopen zaterdag moest het elftal uit de Zoetermeerse wijk Rokkeveen het al zonder deze zo belangrijke speler, vanwege privé-omstandigheden, doen. ,,Soms is voetbal minder belangrijk, kijk maar naar de gebeurtenissen in Turkije”, aldus Vaes. Joris Bakker is inmiddels wel wedstrijdfit bevonden, Dennis Wareman en Michael Oudshoorn zijn twijfelgevallen in de equipe van Vaes. In Zevenhuizen, thuishaven van Groeneweg, won FC Zoetermeer eerder dit seizoen uiterst knap met 1-2 van de komende tegenstander. Vaes: ,,In de terugronde heb je altijd wel informatie van de heenwedstrijd, dat helpt, maar wij kijken vooral naar onszelf. Wij willen heel graag in de top vier blijven. Groeneweg is een goede ploeg, wij zullen een prima niveau moeten halen voor een goed resultaat.”

SEV – RCSV Zestienhoven

De Leidschendammers zijn bezig aan een lastig seizoen, met momenteel een teleurstellende elfde plaats op de ranglijst. Tegenstander RCSV Zestienhoven staat vier plaatsen hoger. Een overwinning is voor de mannen van hoofdcoach Kenneth Soechit (foto) hard nodig om weg te geraken uit de kelderregionen. Zestienhoven zal er alles aan doen om met drie punten terug te keren naar de Rotterdamse wijk Zestienhoven, punten die ze hard nodig hebben voor aansluiting in de subtop in 4D. De heenwedstrijd werd door de pal bij de start- en landingsbanen van het vliegveld Rotterdam/The Hague gesitueerde club met 3-1 gewonnen. Paul Janssen scoorde toen het enige Leidschendamse doelpunt.

 

 

Lees verder