Zaalvoetbal: Weer grote nederlaag voor zvv Den Haag, Multicult verrast

In de Eredivisie liepen de mannen van zvv Den Haag bij HV/Veerhuys tegen een fikse 12-0 nederlaag aan. HBSS was in de Topklasse B te sterk voor Stompwijk’92, terwijl Multicult de drie punten ophaalde in en tegen Berkel.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

HV/Veerhuys – zvv Den Haag

In de Hoornse sporthal Vredehof werd zvv Den Haag afgedroogd door koploper HV Veerhuys. Na een ruststand van 4-0, werd het uiteindelijk 12-0. De doelpuntenmakers waren Thijs Nugter, David Albert (beiden driemaal), Lars Meijer, Storm van der Laan, Jesse Koeman, Melle van Maarle, Nigel Wijdenbosch en een eigen doelpunt van Tony Warmerdam (bij 4-0). De eerstvolgende wedstrijd van zvv Den Haag is op vrijdag 10 maart, dan speelt de ploeg van Gerald Baars tegen de nummer twee van de ranglijst, VNS United.

1e divisie A

OACN Boys – FC Westland

Zonder enige beleving van FC Westland en de wil om te winnen, moest de ploeg na een 3-0 achterstand bij rust, sporthal De Akkers met een 5-1 nederlaag verlaten. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

HBSS – Stompwijk’92

Dit was een wedstrijd die alle kanten op jon gaan. HBSS maakte uiteindelijk het eerste doelpunt. Niet vlak erna kwam het met een gelukkig doelpunt ook op 2-0. Dit stond een tijdje op het scorebord totdat Lars van Santen het eindstation was van een mooie aanval van Stompwijk’92. Helaas voor Stompwijk’92 ging daarna een houdbaar schot binnen en ging HBSS met een 3-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft was zeer levendig, het spel golfde op en neer. Nu maakte Stompwijk’92 het eerste doelpunt via Dick van der Salm. Daarna werd er weer makkelijk een doelpunt weggegeven en kwam HBSS op 4-2. Vervolgens liep de thuisploeg uit door een mooie aanval en een goed uitgevoerde counter naar 6-2. Stompwijk’92 ging daardoor druk zetten en kwam terug tot 6-4 door doelpunten van Rick de Haan en Bart van der Salm. De tijd was net te kort om nog langszij te komen.

Futsal Rotterdam 2 – Zuid West DH

Zuid West DH heeft in Topsportcentrum Rotterdam haar wedstrijd zakelijk uitgespeeld en won vrij gemakkelijk met 2-5 van Futsal Rotterdam 2.  Otman el Hammouchi, Rafik el Moussaoui (beiden tweemaal) en Redouan Azougagh waren de doelpuntenmakers.

Berkel – Multicult

In de Vermeulen Sporthal in Berkel en Rodenrijs verraste middenmoter Multicult, dat Ali Boussaboun miste, door te winnen van koploper Berkel. Multicult begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong en had de overhand. Berkel maakt via een klutsbal kort daarna gelijk. Multicult raakte niet van de wijs en kwam alweer gauw op 1-2 door goed druk te zetten. Het compacte spel van de ploeg uit Den Haag resulteerde in de 1-3 ruststand. Na de pauze zette Berkel veel druk, maar de ploeg van Basri Güçlü stond goed en wist uit te lopen naar een overwinning van 1-5, De doelpuntenmakers waren Samir Oulhani, Djamel leeflang (beiden tweemaal) en Ayoub Kaddouri. De eretreffer van Berkel kwam van veel scorende Bart van den Dooi.

zvv Den Haag 2 – Rotterdamse Studenten

Het reserveteam van zvv Den Haag, dat aanvoerder Luthmarnick Maria miste vanwege een schorsing, had het vrij gemakkelijk tegen de Rotterdamse Studenten. Na een ruststand van 2-0 won de ploeg uit de residentie met 4–1. In de eerste helft scoorden Mohamed El Osrouti  (foto) (16e minuut) en Anass el Jaouhari (20e minuut). Ook kreeg Nawfal Boutkabout vlak voor de rust zijn tweede gele kaart te zien van scheidsrechter Remko Lochtenberg.

De tweede helft begon zvv Den Haag met een man minder, maar de Rotterdamse Studenten profiteerden niet. Op het moment dat Mohamed El Osrouti het derde doelpunt (30e minuut) scoorde, mocht een vierde speler pas erin. Na de eretreffer van Enrique Cañadas Fernandez (34e minuut) had Mohamed El Osrouti het slotakkoord in de 41e minuut: 4-1

Hoofdklasse C

FC Boshuizen 2 – Stanga

Stanga had weinig spelers beschikbaar, dus moest de ploeg van coach Steven Poeran gehavend richting Boshuizen afreizen. In de eerste helft bleek één wissel nog voldoende. Met een 1-7 voorsprong ging de wedstrijd de rust in. Nog voor de pauze raakte Roger Smees geblesseerd en moest de Haagse ploeg de gehele tweede helft zonder wissel spelen. Uiteindelijk werd de einduitslag 5-10. De treffers kwamen van Roger Smees en John Poeran (beiden driemaal), Rico Kogeldans en Ashwan Rajbalsing (beiden tweemaal).

Tutor – GZV Watergras 2

In Topsporthal X (TU Delft) hadden de Delftse Studenten geen kind aan het laaggeplaatste GZV Watergras 2. Niels van Lon scoorde al vrij snel door een hoekschop van aanvoerder Erik Geerts. Vlak erna scoorde Raf van Oosterhout met de borst het tweede doelpunt voor Tutor op aangeven van Justinas Jučas. Na rust scoorde Ingmar Boshuizen (3-0) en Raf van Oosterhout vervolmaakte zijn hattrick door twee doelpunten te maken, waaronder in de laatste minuut de 5-0.

zvv Den Haag 3 – Olympia GO

zvv Den Haag 3 verloor terecht van Olympia Go uit Sommelsdijk met 4-6. De Haagse ploeg opende wel de score, maar kwam heel snel met 1-5 achter. Ondanks dat zvv Den Haag 3 nog wel bijna terugkwam in de wedstrijd, vergrootte Olympia GO de score. Namens zvv Den Haag 3 scoorden Ryan van Vliet en Zanoah Pieris (beiden tweemaal)