Rehabilitatie voor HVC’10-speler Jorno Reurink

De zware straf die Jorno Reurink (foto) boven het hoofd hing na zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen Berkel, is na zijn eerste verweer teruggebracht tot slechts één wedstrijd.

Tekst: Cees van der Pol

In die uitgespeelde gestaakte wedstrijd maakte een Berkelse verdediger nota bene in de blessuretijd bij de stand 1-5 een keiharde overtreding op de Hoekse spelverdeler. Daarna ging hij op zijn knie staan. Jorno Reurink stond op en duwde de speler van zich af, waaruit de dienstdoende scheidsrechter Duarte opmaakte dat hij ‘een slaande beweging’ had gemaakt. Na het opstootje dat volgde, kreeg ook een Berkel-speler direct rood.

Ook toen de Hoekse speler de afdruk van de noppen in zijn knie aan de arbiter liet zien, bleef hij bij zijn standpunt. Hij vulde code 4 op het wedstrijdformulier in en dat betekent meestal een uitsluiting voor vijf wedstrijden. Die straf kreeg Reurink aan het begin van de week. Hij ging meteen in verweer met de mogelijkheid dat de KNVB de straf nog zwaarder zou maken.

Nieuw schikkingsvoorstel

Maar op 24 februari al ontving de speler een mail van de KNVB, waarin een nieuw schikkingsvoorstel gemotiveerd stond aangegeven. De letterlijke tekst in de brief luidt: ‘Voor het (hard) duwen van een tegenspeler volgt de aanklager de richtlijn uit paragraaf 1.1 van de Handleiding tuchtzaken amateurvoetbal seizoen 2022/’23. De aanklager ziet reden om van de richtlijn af te wijken en matigt de sanctie naar één (1) wedstrijd uitsluiting gelet op het feit dat op betrokkene een harde overtreding is gemaakt en betrokkene geprovoceerd werd door tegenspeler(s). Als betrokkene vanwege de directe rode kaart regeling al een wedstrijd heeft uitgezeten, is betrokkene weer speelgerechtigd.’

Straf onterecht

Jorno Reurink is dus alleen voor de aanstaande wedstrijd tegen Vitesse Delft geschorst en is daarna weer speelgerechtigd. Het commentaar van de speler zelf: ,,Ik ben direct in verweer gegaan. Het was zo onterecht dat ik de dupe werd van dat gedoe. Ik wil de speler die zo’n overtreding tegen krijgt wel eens zien die niet reageert. Maar ik wist heel zeker dat ik niet had geslagen. Verklaringen van andere spelers, de pers en ook een verslaggever van de WOS beaamden dat. Ja, de ene wedstrijd mis ik wel, maar ik voel het nu wel als een rehabilitatie voor mijn reactie.”

HVC’10 vaart er natuurlijk wel bij dat er een nieuw schikkingsvoorstel ligt, want bij vijf wedstrijden uitsluiting had Reurink de belangrijke wedstrijden tegen SVC’08, FC Skilzz, CWO en VFC ook moeten missen. Natuurlijk wordt het tweede schikkingsvoorstel door de speler geaccepteerd.

(Foto: WaterwegSport.nl/Mischa Keemink)

Lees verder