Tweede Divisie: Doelpunten duur bij Kozakken Boys-Scheveningen

Scheveningen moest op sportpark de Zwaaier in Werkendam aantreden tegen gastheer Kozakken Boys, dat vorige week nog op eigen veld de punten vlak voor tijd nog de punten moest inleveren bij FC Lisse. Tegen Scheveningen vielen er geen treffers te noteren, dus eindigde het duel in 0-0 en bleven beide teams steken op ieder een punt.

Tekst: Ton Beije

De wedstrijd begon ‘lekker’ voor de gastheren, want al binnen een minuut liep Sven van Ingen tegen een gele kaart aan na een overtreding op Scheveningen-spits Michael de Niet. Na achttien minuten het eerste gevaar van de kant van Kozakken Boys. Het schot van Ugur Altintas werd echter gekraakt.

Weinig gevaar vooralsnog voor beide doelen. Een schot na een half uur van Dilivio Hoffman van Kozakken Boys was veel te zacht om voor gevaar te zorgen voor Scheveningen-doelman Sven van der Maaten (foto). Dezelfde speler kreeg vier minuten voor rust nog een prima kans, maar hij was slordig in het aannemen van de bal. Op slag van rust zag Scheveningen met genoegen een schot van Lowie van Zundert naast het doel belanden. Er kwam nog een minuutje bij, maar het bleef 0-0.

Attent

Bij Scheveningen in de rust één wissel. Michael de Niet bleef in de kleedkamer achter en voor hem bracht trainer John Blok Maarten Rieder in het veld. Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Een gevaarlijk genomen hoekschop van Ugur Altintas werd bijna door doelman Van der Maaten in eigen doel gewerkt, maar het bleef 0-0. Na een uur verscheen Scheveningen gevaarlijk voor het doel van de ploeg uit Werkendam, maar de bal verdween over het doel van Kozakken Boys. Twee minuten later reageerde Van der Maaten attent op een inzet van Lowie van Zundert, die de bal met de hak probeerde binnen te werken.

Opstootje

De volgende wissel aan Scheveningse kant diende zich aan. Tim Peters ging naar de kant en voor hem kwam Mitchell de Vlugt, terug van blessureleed, in het veld. Valk voor tijd nog een opstootje in het veld waar Lex Immers en Johnny Lommers even onvriendelijk tegenover elkaar stonden. Beide spelers liepen tegen een gele kaart aan. Ondanks drie minuten extra tijd, bleven de doelpunten duur en stond de 0-0 nog steeds op het scorebord na het laatste fluitsignaal.