Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC scoort diep in blessuretijd verdiende gelijkmaker

Na zeventien competitiewedstrijden weet Graaf Willem II VAC nog steeds niet wat verliezen is. In de met spanning tegemoetgeziene topper in de 4e klasse D tegen IJVV de Zwervers, de nummer één tegen de twee, werd op het nippertje door de ploeg van hoofdtrainer Jan de Jong een gelijkspel gehaald: 1-1. De tweede remise van dit seizoen, naast vijftien zeges.

Tekst: Peter Petit           |     Foto’s: Winfried Klos

Na een sfeeractie van de Wassenaarse supporters voor het begin van de wedstrijd kreeg de thuisploeg in de vierde minuut al een grote kans. De in de eerste helft goed spelende spits Jacky Adam mikte de bal net naast het vijandelijke doel. Niet veel later raakte Brian de Jong het houtwerk van het door De Zwervers-doelman Justin Poulisse met verve verdedigde doel.

Ondanks de vele kansen die ‘de ridders’ kregen, waren het toch de efficiënter spelende gasten uit IJsselmonde die op voorsprong kwamen. Mohamed Boudal was het die op fraaie wijze met een bal in de kruising doelman Milco Vermeer kansloos liet: 0-1. Was de eerste helft nog van redelijk niveau, de tweede was eerder spannend dan goed. Veel irritatie en overtredingen aan beide zijden, uitmondend in gele prenten voor de Rotterdamse topscorer Jaimy van der Weg en trainer Jeremy Hagestein.

Zijn team leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een tweede doelpunt, maar het was uitgerekend Graaf Willem II VAC invaller Marijn van Eck die diep in diep in blessuretijd profiteerde van het slecht wegwerken van de bal door De Zwervers-defensie. Al met al een verdiend gelijkspel voor Graaf Willem II VAC, maar een seizoenbeslisser was deze wedstrijd allesbehalve. Dat besefte ook trainer Jan de Jong, die zich na afloop tevreden toonde over het door zijn team vertoonde spel. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt nog steeds slechts één punt en met nog negen wedstrijden te spelen is een titel nog lang niet zeker, maar de Wassenaarse vriendenploeg ligt wel op goede koers.