Zondag 1B: TAC’90 verovert tweede periodetitel door zege op Marvilde

Op Sportpark De Verlichting deed TAC’90 goede zaken. De Haagse ploeg van trainer Arie van der Padt won van Marvilde en klom niet alleen naar de tweede plaats op de ranglijst, maar veroverde ook de tweede periodetitel.

Tekst: Alex Pronk       |         Foto’s: Aad van der Knaap

Het spel golfde in de openingsfase meteen op en neer en beide teams kregen de nodige kansjes. Na een klein kwartier spelen brak Mo el Osrouti aan de rechterkant door en kon Rensy Barradas bereiken. Het schot van Barradas belandde op de vuisten van doelman Sam van Rooij. Twee minuten later hadden El Osrouti en Randall Labordus een één-tweetje. Nu keerde de doelman de inzet van El Osrouti.

Marvilde kon een aantal keer uit de lange bal gevaarlijk worden. Zo zag Sil van Herwijnen halverwege de eerste helft de bal naast het doel gaan. In het vervolg van de eerste helft hadden beide partijen het lastig met de verschillende speelstijlen. De kansen die er waren werden niet benut.

De geblesseerde Mo el Osrouti zou eigenlijk niet aan de tweede helft beginnen, maar mocht op eigen verzoek toch blijven staan. Dit pakte goed uit voor TAC’90. In de 52e minuut gaf Kenan Dagsoy een steekbal aan Jesus Penate die vanaf linkerzijde zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Penate vond El Osrouti, die bal in het doel kopte: 1-0. De doelpuntenmaker werd daarna meteen gewisseld.

Kort daarna verloor Marvilde op het middenveld de bal aan Randall Labordus. De aanvoerder stuurde Rensy Barradas aan de linkerkant weg. De bal kwam vervolgens bij invaller Aimen Said, die vanuit het vijfmetergebied in de 57e minuut de doelman van Marvilde kansloos liet: 2-0. Het spel ging daarna mede door de inbreng van wisselspelers sneller op en neer. Aan beide kanten werden kansen gemist of gered door de keepers. In de 2-0 stand kwam geen verandering meer.

TAC’90 kwam door de zege in bezit van de tweede periodetitel en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie. In de stand staat de Haagse ploeg op een tweede plaats met een punt achterstand op Nemelaer. TAC’90 moet nog wel het duel tegen Geldrop uitspelen. Deze wedstrijd werd gestaakt met nog twaalf minuten te spelen en een 1-1 stand op het scorebord.