Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Druk aan onszelf opleggen”

Na de verrassende ruime winst tegen JOS Watergraafsmeer wordt komende zondag nummer laatst vv Dongen ontvangen op Nieuw Hanenburg. Gewaakt moet worden voor deze mogelijke ‘bananenschil’. Onderschatting mag er niet zijn, want uit werd ‘slechts’ met 2-3 gewonnen. Wel beloven de zeven doelpunten in de laatste twee wedstrijden veel goeds.

Tekst: Pieter Donath

Met 0-4 winnen in Amsterdam werd vooraf niet verwacht. In de warming-up van vorige week zei trainer Paul van der Zwaan (foto): ,,JOS Watergraafsmeer uit is altijd een heel lastige wedstrijd. Een ploeg die ervaren en ‘leep’ speelt. Kunst is het initiatief te behouden en het tempo te bepalen zonder in de counter te lopen. Ook hier geldt weer dat wij uitgaan van ons eigen spel en onze eigen kwaliteit en niet bezig zijn met de tegenstander.” Halverwege de eerste helft stond het al 0-3 voor de Haantjes waarvan Philip Kouwenhoven er twee maakte. Spits Frank van der Heiden werd dus niet gemist als doelpuntenmaker. Qua punten heeft Quick zeven punten meer dan de vijftiende plaats, die leidt tot promotie/ degradatie-wedstrijden. Paul van der Zwaan reageert op de gespeelde en nog te spelen wedstrijd en geeft zijn visie op het spelen met druk en het niet mogen onderschatten van een tegenstander.

Volwassen

,,Afgelopen zondag heb ik een prima wedstrijd gezien tegen JOS Watergraafsmeer. Ondanks enkele blessures heb ik een ploeg gezien die volwassen vanuit de taak speelde met scherpte en gezonde agressie. Het scoreverloop was ook lekker doordat we al vrij snel op voorsprong kwamen, maar niets dan lof voor de ploeg. Maar behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. We hebben er een dag van genoten en daarna overgegaan naar de volgende horde. We moeten wat dat betreft scherp zijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat Quick zich na een goede prestatie verkijkt op een lager geklasseerde tegenstander. Overtuiging is heel belangrijk maar mag nooit de grens met onderschatting naderen. Gewoon weer vanaf nul de zaken oppakken, gefocust zijn op de taken en afspraken. Elkaar scherp houden en uitdagen dat is de weg naar een volgend succes. Om te presteren is er een bepaalde vorm van druk noodzakelijk. Het mooie van deze groep is dat wij die druk aan onszelf opleggen. Druk van buitenaf voelen wij niet en die druk van binnenuit moet voor de juiste wedstrijdspanning zorgen om te kunnen presteren. Wij kijken altijd maar alleen naar de volgende wedstrijd en zijn niet bezig met wat als we winnen of als we verliezen dan?  Hard werken en goed als team spelen, dat is ons doel en dan blijkt vanzelf wel waar we horen te staan op de ranglijst.”

Lees verder