Zaterdag 4C: PGS/VOGEL ziet titelkansen groeien door puntverlies achtervolgers

Koploper PGS/VOGEL maakte op Ockenburgh korte metten met tegenstander HPSV. BMT, dat tweede staat, werd door DUNO op een gelijkspel gehouden. Ook GDA hield maar een punt over aan het duel met sv Erasmus. Vredenburch won in een doelpuntenfestijn van Quick Steps.

Tekst: Roland van der Linden        |    Foto’s: Berry Heemskerk

PGS/VOGEL – HPSV

De equipe van trainer Vita Lorente had voor rust al het verschil gemaakt tegen HPSV. Door doelpunten van Danny Plugge, Mario van Duinen en Gino Mulder gingen de teams aan de thee met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft benutte Van Duinen een strafschop en werd de stand 4-0. Na een treffer van Stanislav Skybitskyi kon HPSV een tegentreffer produceren. Micheal von der Nahmer nam de eretreffer van de politiemannen voor zijn rekening. Jesse Lutke Schipholt had het laatste woord. Hij bracht de stand op 6-1.

DUNO – BMT

Bij de wedstrijd tussen de achtervolgers van PGS/VOGEL bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. DUNO en BMT schoten met dit resultaat niets op en zagen de achterstand op de koploper alleen maar toenemen.

sv Erasmus – GDA

GDA was in het duel de bovenliggende partij en speelde prima voetbal. De bezoekers uit Loosduinen misten te veel kansen, maar kwamen door een treffer van Noa Schoenmaker wel op 0-1. In de 78e minuut ging het toch nog mis voor GDA. sv Erasmus kreeg een strafschop en Marnix Hermans faalde niet vanaf elf meter: 1-1. (Foto’s sv Erasmus-GDA: Berry Heemskerk)

Vredenburch – Quick Steps

Het duel begon een uur later omdat de aangestelde arbiter niet te bereiken was en een vervanger gestuurd moest worden. Vredenburch stond binnen vijf minuten al met 3-0 voor tegen Quick Steps maar zakte daarna weg. De bezoekers konden terugkomen tot 3-2. De Rijswijkers namen daarna de controle weer over wonnen het duel met 6-3. Bas Visser, Rico Deekman, Dylan Eicher, Erwin Kruit, Brian Esmeijer en Mehmet Aygun scoorden namens Vredenburch, de ploeg van trainer Remco Torken (foto).