Vrouwen zaterdag 3C/3D: Dikke winst voor SEP, ook sv Den Hoorn pakt volle buit

SEP liet geen spaan heel van het tweede team van Ariston’80. Ook achtervolgers sv Den Hoorn en Lyra waren aan de winnende hand. sv Den Hoorn speelde Naaldwijk naar een 4-0 nederlaag. De ploeg uit De Lier troefde DSVP 3 af.

3e klasse C (zat)

Sportlust’46 – Voorschoten’97

Voorschoten’97 leed een onverwachte nederlaag in Woerden. Sportlust’46 bleek met een 1-0 overwinning net de betere ploeg.

3e klasse D (zat)

SEP – Ariston’80 2

De Delftse derby werd een eenvoudige prooi voor de thuisploeg. SEP speelde een prima duel en ging gedurende het duel steeds beter spelen. Nina Letter opende de score waarna Annemijn Kreffer met twee treffers zorgde voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft voerden Evelien Roelse, Anique de Groot en Nina de Letter de score op naar 6-0. Na een eigen doelpunt van de studenten bepaalde Annemijn Kreffer de eindstand op 8-0.

sv Den Hoorn – Naaldwijk

sv Den Hoorn kreeg voor rust veel kansen maar het lukte niet om de bal in de touwen te krijgen. In de tweede helft was de thuisploeg scherper in de afwerking. Na een corner kon Mexi Eras de bal in de 51e minuut binnenschieten: 1-0. Negen minuten later stelde Eras Lianne Gerritsen in staat om te scoren. In de slotfase van het duel was sv Den Hoorn nog twee keer trefzeker. Izara Dijkxhoorn en Nina van der Velden bepaalden de eindstand op 4-0.

DSVP 3 – Lyra

Lyra was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg en kwam niet in de problemen tegen de thuisclub. Uit een voorzet van Lisanne van den Berg kon de 16-jarige debutante Sophie Reissenweber in de 35e minuut scoren. Lyra kreeg genoeg kansen om te scoren, maar raakte twee keer de lat en zag ook nog een treffer van Van den Berg afgekeurd worden vanwege duwen.  Naast Reissenweber maakte ook haar teamgenoot uit de MO17 Jess Baljeu haar debuut.

FC Rijnvogels 4 – Concordia

Op een lastig te bespelen grasmat kwam de thuisploeg uit Katwijk het beste uit de startblokken. Binnen een minuut viel de 1-0 en halverwege de eerste helft kwam de 2-0 op het bord. Na de thee herpakte Concordia zich. Coach Diana Pereira (foto) zag Zoë Gerritsen verdiend de aansluitingstreffer scoren en vervolgens zorgde aanvoerder Luna van der Wal met een hard schot voor de gelijkmaker. Concordia bleef druk zetten en MO17-speelster Sara van der Straaten, maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer: 2-3.

Maasdijk – sc Monster

Laagvlieger Maasdijk zorgde voor een grote verrassing door streekgenoot Sportclub Monster klop te geven. Na negentig minuten voetballen stond een 1-0 stand op het scorebord.

Zwaluwen Vl. – FC ’s-Gravenzande

In een doelpuntrijk duel kwamen de teams een gelijkspel overeen. In Vlaardingen eindigde de ontmoeting in 4-4.

(Foto: Roelant Hoeff)