Vierde Divisie (zondag): Kater Westlandia na nederlaag bij Hoogeveen

De zondagtak van Westlandia speelde zaterdagavond al haar competitieduel in de Vierde Divisie A. In Hoogeveen ging de ploeg van Cesco Agterberg met 1-0 onderuit. Kantelpunt in het duel was de rode kaart (tweemaal geel) voor spits Jeremy van Uunen.

Tekst: Hans Kulk

De meningen zullen na afloop divers zijn geweest over de uitsluiting van de Naaldwijkse spits. Bij een 0-0 stand kreeg Jeremy van Uunen (foto) van scheidsrechter Kuipers namelijk een gele kaart wegens een ‘schwalbe’, gevolgd door een tweede, dus rood, na een wegwerpgebaar van de aanvaller. Wellicht een wat zware straf!

Armgebaar

Op de beelden van Hoogeveen TV viel echter te zien dat Van Uunen na zijn ‘schwalbe’ geïrriteerd reageerde op de beslissing van de leidsman en bij een verwijtend armgebaar de arm van de scheidsrechter raakte, die daarop voor de tweede maal geel trok. Dat legde Kuipers even later ook aan een medespeler van Van Uunen uit.

Tien man

Zwaar gestraft of niet, Westlandia moest na 54 minuten met tien man verder en kreeg amper zeven minuten later een volgende tegenslag te verwerken. Hoogeveen kwam door een afstandsschot op een 1-0 voorsprong.

In de slotfase van het duel kregen de bezoekers uit Naaldwijk nog wel kansen op de gelijkmaker. Een kopkans voor Zion Valies werd door de Hoogeveense verdediging geblokt, terwijl een schot van Hidde van der Arend net over ging. Het bleef bij 1-0, waardoor Agterberg en consorten uiteindelijk met een katterig gevoel richting Naaldwijk terugkeerden.

Het volgende duel staat aanstaande zaterdag om 19.00 uur op het programma. Westlandia ontvangt dan op sportpark De Hoge Bomen Hollandia uit Hoorn.

(Foto: Orange Pictures)