Zaterdag 1B: Wippolder pakt vierde plek na winst op UVS

Met de overwinning op het Leidse UVS pakte Wippolder alweer de twaalfde overwinning in deze spannende eerste klasse zaterdag. Door dit resultaat wist Wippolder, de ploeg van trainer Mark Moen (foto), beslag te leggen op de vierde plaats.

In verband met de drukte op de weg begon de wedstrijd iets later. Na de start was het Wippolder dat binnen twee minuten enorme kansen kreeg om de score te openen. Quinten Hellemons en Daley Uythof zagen echter de doelman van UVS het doel schoonhouden.

Halverwege de eerste helft dacht de thuisploeg op voorsprong te komen. Doelman Dion de Jong redde echter knap en bij de hervatting sloeg Wippolder direct toe. Hellemons hield de bal goed vast, speelde op het middenveld zijn directe tegenstander uit en zette aanvalscompagnon Lorenzo Dijksman in de diepte weg. Dijksman bleef sterk aan de bal en schoot hard en onberispelijk binnen: 0-1.

Noodzakelijk

UVS trok naar voren omdat een overwinning noodzakelijk was om weg te komen uit de onderste regionen. Het lukte de Leidenaren bijna de gelijkmaker te maken, maar een kopbal belandde op de paal. Op slag van rust deelde Wippolder een mentale tik uit aan de thuisploeg door de 0-2 te maken. Sterkhouder Ricardo van Heyst deed wat hij al vaker liet zien. Van Heyst liet de bal vanuit een vrije trap direct in de verre kruising vallen en gaf de verdediging en de doelman van UVS hiermee het nakijken.

Onrustig

Na de rust deed UVS er alles aan om tot score te komen. Het schortte echter aan het afronden van het handjevol kansen dat de ploeg kreeg. Doelman De Jong redde een aantal keren knap en ook het trio Venema, Seffelaar en Van Heyst speelde gezamenlijk een puike wedstrijd en hielden het hoofd verschillende keren koel. Toen zes minuten na rust Wippolder ook de derde treffer maakte, werd het bij UVS onrustig. De ploeg, die geregeld goed veldspel laat zien, legde zich min of meer neer bij een nederlaag. Tien minuten na de 0-3 was het UVS dat de 1-3 binnenschoot vanuit een corner. De verdedigers van Wippolder werkten te bal niet goed weg en het was Daan van der Zwaan die het net wist te vinden.

Lastig

Toen in de zeventigste minuut aanvaller Loyd van der Wilden echter een rode kaart ontving werd het halen van punten helemaal een lastig verhaal. Er werd een korte afkoelingsperiode ingelast in deze verder sportieve wedstrijd en de ploegen hervatten het spel. Wippolder speelde de man-meer-situatie hierna niet goed uit en verzuimde verder weg te lopen. De trainers Van Boksel en Moen wisselden er hierna nog lustig op los, maar dit bracht geen verandering in de stand. Wippolder staat met deze overwinning op een knappe vierde plek en UVS moet zich zorgen gaan maken omdat concurrentie wel de punten pakte deze zaterdag.