Zondag Vierde Divisie: HBS laat dure punten liggen in Noordwijk

HBS moet in de Vierde Divisie A even pas op de plaats maken. Door een 3-3 gelijkspel bij SJC zakten de ‘Kraaien’ van twee naar plek vier. Koploper Hoogeveen (0-2 winst bij De Zouaven), RKAVV (versloeg Heino met 2-0) en Purmersteijn (0-2 winst bij Rohda Raalte) pakten namelijk wél drie punten.

Tekst: Hans Kulk      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Dat het geen makkie in Noordwijk zou worden, stond bij voorbaat al vast. Ook SJC doet namelijk nog mee om het kampioenschap in de Vierde Divisie A. Maar HBS moet zich na het 3-3 gelijke spel toch lichtelijk achter de oren krabben. De achterstand op koploper Hoogeveen (53 punten) is namelijk opgelopen tot drie punten, terwijl ook RKAVV (51) en Purmersteijn (51) de ‘Kraaien’ op de ranglijst zijn gepasseerd.

Het duel met SJC bleef negentig minuten lang boeien. Spanning was er volop. Maar de bezoekers uit Den Haag zullen na afloop met een lichte kater de terugreis hebben aanvaard.

Driemaal kwamen de zwarthemden in Noordwijk namelijk op voorsprong. Mathijs Harthoorn opende de score in Haagse voordeel (0-1), waarna de gastheren uit een corner langszij kwamen (1-1). Nadat Fabian Hilpert voor 1-2 had gezorgd, kwam de thuisclub wederom naast HBS: 2-2. Vooral de verdedigers van de ‘Kraaien’ mochten zich dat aanrekenen. Toch gingen de ‘Kraaien’ met een voorsprong rusten. In de blessuretijd maakte Fabian Hilpert namelijk zijn tweede van de middag: 2-3.

Helaas konden Ekrem  Kahya en consorten de voorsprong in de tweede helft niet uitbreiden. Een vrije trap van aanvoerder Niels van Pelt ging net over het doel, terwijl een schot van Mink Hueting maar net door de goalie van SJC werd gered. De 2-4 viel niet, de 3-3 wel. En voor de tweede keer deze middag zag de verdediging van de zwarthemden er niet florissant uit.

Ondanks kansen aan beide kanten kwam er in de stand geen verandering meer en moest HBS zich met slechts één punt tevredenstellen. Duur puntenverlies in de strijd om het kampioenschap. Maar met nog vier duels voor de boeg is er nog van alles in die knotsgekke Vierde Divisie mogelijk.