Warming up 4D: Zinderende ontknoping nadert climax

De titelstrijd in 4D nadert met nog vier duels te gaan haar ontknoping. Voornaamste titelkandidaat Graaf Willem II VAC heeft op papier een makkelijker programma dan de enige concurrent IJVV de Zwervers. Te beginnen met het duel tegen hekkensluiter Haagse Hout, dat alleen maar mag dromen van een positief resultaat. SEV speelt een cruciale wedstrijd tegen Moerkapelle, in de strijd om de veilige negende plek moet er gewonnen worden.

Tekst: Peter Petit

RVC Celeritas – VV Groeneweg

Thuisploeg RVC Celeritas zag haar wedstrijd vorige week zaterdag bij een 0-0 stand in de rust gestaakt worden vanwege een hamstringblessure van de scheidsrechter. In deze 23e competitieronde moeten de Rijswijkers zien af te rekenen met Groeneweg uit Zevenhuizen met in hun midden de gretig scorende spits Robin Zuiderveld, clubtopscorer bij de éénmalige eersteklasser. Het is toch al oppassen geblazen voor de Rijswijkse defensie, naast Zuiderveld weet ook mede-aanvaller Rick Sleeuwenhoek dit seizoen vaak het net te vinden voor de dit seizoen verrassende derde op de ranglijst. Een aantal spelers bij Groeneweg is inmiddels begonnen aan hun laatste half jaar in het eerste team, van de meest succesvolle lichting ooit bij Groeneweg hangen veel oude krijgers de kicksen voorgoed aan de wilgen of verkiezen komend seizoen voor het spelen in een vriendenploeg.  Groeneweg is officieel nog niet zeker van nacompetitie, maar in Zevenhuizen twijfelt niemand eraan dat de ploeg het toetje van de reguliere competitie gaat halen. De vorm is groeiende en dat is prettig met de nacompetitie in het vooruitzicht. Eerder dit seizoen won Groeneweg op eigen terrein met 3-1 van RVC Celeritas.

KSD-Marine – FC Zoetermeer

De thuisploeg onder leiding van Henk Baggerman (foto) had zo gehoopt om in deze laatste wedstrijden van het seizoen tegen wat ‘makkelijkere’ tegenstanders, punten te pakken voor lijfsbehoud in de vierde klasse, maar de laatste twee duels leverden slechts één schamel puntje op. Ook tegen FC Zoetermeer, gefocust op de vierde plek, die mogelijk ook nog recht geeft op deelname aan de zo felbegeerde nacompetitie, gaat winnen niet lukken. De thuisploeg is ook nog eens afhankelijk van de resultaten van SEV de komende weken, de achterstand op de één plek hogerstaande Leidschendammers bedraagt twee punten. Deelname aan de p/d-wedstrijden aan het eind van dit seizoen is het hoogst haalbare voor de fusieclub, ontstaan na samensmelting van vv KSD en vv Marine.

Graaf Willem II VAC – Haagse Hout

Een wedstrijd waarin Graaf Willem II VAC, de voornaamste titelkandidaat in 4D met twee punten voorsprong op naaste concurrent IJVV de Zwervers, weer heerlijk kan werken aan het opvoeren van het doelsaldo. Het in principe eigenlijk al gedegradeerde Haagse Hout is zaterdag kanonnenvlees voor de ploeg van succestrainer Jan de Jong. Vorig jaar december op eigen terrein in Mariahoeve, wonnen de Wassenaarders slechts met 0-2, maar zaterdag gaat het thuisvoordeel voor ‘de Graven’ een woordje meespelen.

VV Moerkapelle – SEV

Bij thuisploeg vv Moerkapelle had de snelle middenvelder Stef van de Salm vorige week in de wedstrijd tegen Haagse Hout met drie doelpunten een groot aandeel in de 1-4 zege. De iets vrijere rol die Van de Salm heeft gekregen van zijn hoofdtrainer Van der Kolk bevalt hem en komt Moerkapelle goed uit in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De thuisploeg kampt met de nodige blessures bij basisspelers en Van der Kolk kan alleen maar hopen dat hij zaterdag weer over een grotere selectie blessurevrije spelers kan beschikken. De match tegen SEV is cruciaal voor de momenteel op de negende plek staande Moerkapellenaren. Er moet gewonnen worden, maar dat geldt even zo goed voor SEV. De ploeg uit de Zuidplas kan in de strijd om het behoud van een plek in de vierde klasse rekenen op steun van een betrouwbare keeper, Lorenzo Sloof. Aan de overkant staat bij SEV wegens blessures van de eerste twee doelmannen, de keeper van het derde elftal, Michiel Ommering, tussen de palen.

Lees verder