Warming-up zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC kan na 56 jaar kampioenschap binnenhalen

Graaf Willem II VAC had verwacht pas op de laatste wedstrijddag, volgende week in Moerkapelle, het kampioenschap te kunnen vieren, maar na het onverwachte verlies van IJVV de Zwervers tegen FC Zoetermeer kunnen normaal gesproken reeds deze zaterdag de champagneflessen worden ontkurkt.

Tekst: Peter Petit

RCSV Zestienhoven – FC Zoetermeer

Sinds het seizoen 2010-2011 speelden deze ploegen drie keer tegen elkaar, met steeds de Zoetermeerders die als overwinnaars van het veld stapten. Dit seizoen is Zestienhoven voor iedere tegenstander een lastige ploeg om tegen te spelen, maar FC Zoetermeer is zo gebrand op die vierde positie, recht gevend op een plek in de nacompetitie, dat verliezen tegen de ‘vliegtuigploeg’ zaterdag geen optie is. Zeker niet als de Rokkeveners zo spelen als afgelopen zaterdag in de tweede heft tegen IJVV de Zwervers, dat met een 4-1 nederlaag met de staart tussen de benen afdroop en de droom van een kampioenschap op een zonnige zaterdagmiddag uiteen zag spatten. Voor de FC Zoetemeer-supporters was die tweede helft genieten geblazen!

SV Ommoord – SEV

Weer een ‘finale’ voor SEV, de zoveelste al dit seizoen. Mocht er zaterdag in Ommoord gewonnen geworden dan is dat een primeur, want de ploeg van trainer Kenneth Soechit won nog nooit van de ploeg uit de rustige en vooral groene Rotterdamse woonwijk, al moet daar wel bij gezegd worden dat beide ploegen elkaar tot nut toe slechts één keer in competitieverband tegenkwamen. Voor de Leidschendammers zal er dit seizoen niet veel anders opzitten dan verlenging van de competitie in de vorm van p/d-wedstrijden.

KSD-Marine – Haagse Hout

Een gevecht tussen twee lelijke eendjes in deze klasse. Bij Haagse Hout lijkt men voor dit seizoen al de pijp aan Maarten gegeven te hebben. Bij gebrek aan voldoende selectiespelers moest afgelopen zaterdag interim hoofdtrainer Mehdi Chafai zelf nog in actie komen. De op de tiende plaats staande thuisploeg kan zaterdag een slag slaan, bij winst passeert het Moerkapelle, dat kansloos geacht moet worden tegen het veel sterkere Groeneweg. In dat geval hebben de mannen van hoofdtrainer Henk Baggerman nog zicht op deelname aan p/d-wedstrijden aan het eind van de reguliere competitie.

Graaf Willem II VAC – RVC Celeritas

Ongetwijfeld de meest interessante wedstrijd in deze klasse op de zaterdag. Bij winst is Graaf Willem de, terechte, kampioen en kan na 56 jaar de kampioensvlag worden gehesen. Het team van succestrainer Jan de Jong (foto) wordt door zijn collega’s geprezen om het spel dat ze dit seizoen op de mat hebben gebracht. ,,Meer een team, dan concurrent de Zwervers, nul keer de lange bal, een trainer die bij zijn spelers constant erop blijft hameren te blijven voetballen, bij tegenslag wordt de ploeg niet zenuwachtig, een heel volwassen ploeg, het beste team”, zo leert een rondgang langs collega-trainers als antwoord op de vraag wat de achterliggende reden is van het succes van ‘de graven’ in deze competitie. Tegen het weer, te laat, opgebloeide RVC Celeritas zal Graaf Willem het kampioenschap echt niet weggeven, zo is de verwachting en kan Wassenaar zich opmaken voor een uitbundig kampioensfeest.

Lees verder