Vrouwenvoetbal: FC Twente pakt in Den Haag voor derde maal KNVB beker

Voor de derde maal in de historie heeft het team van FC Twente Vrouwen de TOTO KNVB Beker in de wacht gesleept. In het Bingoal Stadion van ADO Den Haag wees FC twente PSV met 4-0 terug, zodat aanvoerster Renate Jansen (ex-ADO), na afloop de beker in ontvangst mocht nemen.

Foto’s: Eric de Wit

In de aanvangsfase waren er wat mogelijkheden voor beide ploegen, zonder dat het echt gevaarlijk werd. FC Twente pakte langzamerhand het initiatief en kregen Wieke Kaptein en Elena Dhont kansen om de ploeg aan de leiding te helpen. Vlak voor rust nam FC Twente Vrouwen toch op voorsprong door een fraaie treffer van Renate Jansen, die de bal na een knappe aanname in de kruising liet verdwijnen: 1-0.

Na rust wilde PSV – dat was gestart met oud-ADO Den Haag-speelster Gwyneth Hendriks in de basis (zij viel een kwartier voor tijd uit) – de achterstand ongedaan maken en het kreeg ook kansen. Pech had de Brabantse ploeg bij een inzet op de paal. Terwijl de gelijkmaker aanstaande leek te zijn, sloeg FC Twente Vrouwen weer toe. Kim Everaerts speelde zich knap vrij op de rand van de zestien en schoot laag binnen: 2-0.

PSV bleek niet in staat een bres te slaan in de Twentse defensie, terwijl FC Twente nog tweemaal het vijandelijke net wist te vinden. Vijf minuten voor tijd liet Elena Dhont de 3-0 aantekenen en in de blessuretijd werd het ook nog 4-0 door een curieus doelpunt. De keepster van PSV wilde de bal naar voren schieten, maar schoot tegen FC Twente-invalster Bente Jansen aan en de bal verdween vervolgens zomaar in het lege doel: 4-0.