Zondag 3D: Huzarenstukje SVH, Voorschoten’97 naar nacompetitie

SVH baarde opzien met een zege op FC Aalsmeer. De formatie van trainer Tom Hesselink leek enkele maanden geleden op degradatie af te stevenen. SVH mag nu net als Voorschoten’97 proberen om zich te handhaven via de nacompetitie.

Voorschoten’97 (zon) – FC Abcoude

Voorschoten’97 speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen. Koploper FC Abcoude bleek een onneembare vesting te zijn en vertrok huiswaarts met een 0-4 overwinning op zak. Door de nederlaag zal Voorschoten’97, dat nog zo goed begon aan de competitie, zich via de nacompetitie moeten proberen te handhaven.

FC Aalsmeer – SVH

SVH was voetballend de betere ploeg in de eerste helft, maar FC Aalsmeer kwam gevaarlijk uit de counter met één snelle aanvaller. Uit een vrije trap kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. SVH had weinig tijd nodig om de gelijkmaker te produceren. Uit een vlotlopende aanval scoorde Felipe Oliveira de 1-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. SVH liep uit naar een 1-3 voorsprong door treffers van opnieuw Oliveira en Wesley Schouten (foto). Aalsmeer ging daarna drukken met lange ballen en scoorde weer uit een vrije trap: 2-3. FC Aalsmeer ging meer druk zetten en dit gaf SVH meer ruimte voorin. Uit een van de aanvallen kreeg SVH een strafschop die benut werd door Rayvano van Alphen: 2-4.

Amsvorde – Taurus

De Delftse studenten konden geen potten breken in het uitduel bij Amsvorde. Bij rust had Taurus de schade beperkt gehouden tot een 1-0 achterstand. Na de rust kwam Taurus zelfs op gelijke hoogte dankzij een treffer van aanvoerder Delvin Karjadi. Amsvorde nam daarna het heft in handen en liep weg naar een verdiende 5-1 overwinning.