O23-Cup: HBS O23 ten koste van buurman Quick naar finale

Op Craeyenhout stonden HBS O23 en Quick O23 voor de tweede keer in korte tijd tegenover elkaar in het strijdperk. HBS besliste op 13 mei de strijd om de titel in de 2e divisie B in haar voordeel en troefde de Haantjes ook af in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23-Cup.

In de eerste helft liep HBS weg naar ruime voorsprong. Na de openingstreffer van Sem Reuser konden ook Ebi Broug en Koen Starrenburg het net vinden voor de ploeg van vertrekkend trainer Mike de Geer (foto): 3-0. Quick hield zichzelf in de wedstrijd door nog voor de rust een strafschop te benutten: 3-1.

Spannend

In de tweede helft werd het toch nog spannend. De bezoekers kwamen terug tot 3-2, maar zagen daarna Sem Reuser HBS naar een 4-2 voorsprong schieten. Quick gaf de strijd nog niet op en kwam opnieuw terug in het duel door de 4-3 te produceren. Vlak voor tijd deelde HBS de genadeklap uit. Mica Knoester bepaalde de eindstand op 5-3. In het beladen duel kreeg één speler van HBS een gele kaart van arbiter Ed Toonen. Quick ontving vijf gele prenten.