Zondag 3D: Taurus en SVH sluiten af met nederlaag

Voor beide regioteams stond er weinig meer op het spel. Taurus moest op eigen veld genoegen nemen met een nipte 2-3 nederlaag. Ook SVH stapte met een nederlaag op zak de grasmat af. Roda’46 bleek de betere ploeg.

Tekst: Roland van der Linden        |        Foto’s: Alex Pronk

SVH – Roda’46

Pas in de negentiende minuut kon de eerste echte kans worden genoteerd. Rick Matijssen van de ploeg uit Leusden kopte de bal tegen de Haagse doelman aan. Even later zag Friso de Weerd aan de andere kant zijn schot net over het doel heen gaan. Tien minuten voor de rust kwam Roda’46 op 0-1. Een vrije trap van Matijssen werd door aanvoerder Léon van der Pas ingekopt.

Na bijna een uur spelen schoot Joni Miguel Mateus de bal tegen de armen van Rick Matijssen aan en kreeg SVH een strafschop te nemen. Anass el Mokadmi schoot de bal van elf meter binnen: 1-1. Roda’46 sloeg meteen hard terug. Marc Groen schoot via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen en kort daarna kon de doelman van SVH bij een te zachte terugspeelbal alleen maar tegen de aankomende Leon van der Pas aan schieten. De bal vloog daarna het doel in: 1-3.

Vijf minuten voor het eindsignaal kwam SVH weer terug in het duel. Uit een snelle aanval stelde Houssain el Messaoudi Mourad el Farissi in staat om zijn eerste treffer van het seizoen het doel in te koppen. In de slotminuten stelde Roda’46 de zege veilig. Ethan van Zwol en Marijn van Daatselaar passeerden de net ingevallen doelman Max de Weerd: 2-5.

Taurus – AFC Quick 1890

De Delftse studenten leverden goed strijd tegen de club uit Amersfoort, maar de bezoekers waren qua spelbeeld de terechte winnaars van het duel. Taurus hield de schade beperkt tot een 2-3 nederlaag.