ADO Den Haag O21 voor rust al klaar met Miami Dade FC

Dinsdagmiddag stond alweer de tweede oefenwedstrijd van ADO Den Haag O21 op het programma. Tegenstander was het Amerikaanse Miami Dade FC, een team van spelers die van de elf verschillende opleidingscentra uit Zuid-Amerika komen van de Amerikaanse ploeg.

Tekst: Glenn Duijzer      |       Foto’s Johan Sepers

Het team was maandag aangekomen in Nederland voor een viertal wedstrijden en zal op De Aftrap trainen. Aanstaande donderdag zal Miami Dade FC aantreden tegen Willem II O21 op Sportpark Prinsenhoeve om 11.00 uur. Zaterdag 1 juli is Excelsior Rotterdam O21 in het Van Donge & De Roo Stadion om 17.00 uur de volgende tegenstander. De trip wordt op dinsdag 4 juli afgesloten met een oefenwedstrijd tegen PSV Eindhoven O18 op de PSV Campus De Herdgang. De aftrap is dan om 14.00 uur.

Brazilië

De Amerikanen zijn met 25 spelers naar Nederland gekomen. Van deze spelers zijn er dertien afkomstig uit Brazilië, vier uit Peru, drie uit Colombia, twee Amerikanen, een Noor, een Portugese Braziliaan en een Italiaanse Braziliaan. Het was dus logisch dat de technische staf ook uit Brazilië komt. De meeste spelers waren tussen de 17 en 22 jaar oud. Behalve diverse scouts, naar voetbal hunkerende ADO Den Haag-supporters was er ook een cameraploeg van het Braziliaanse SBT op de Aftrap aanwezig. Deze omroep verzorgt de beelden van de wedstrijden en interviews die dezelfde dag nog in Brazilië op de tv zijn.

Aan Haagse zijde waren er twee veranderingen in de selectie. De tegen FC Den Bosch O21 geblesseerde Joey Brandt nam nu plaats op de bank. Isaac Dijkhuizen, die tegen de Bosschenaren geblesseerd raakte, nam deze wedstrijd plaats op de ‘tribune’.

Het was vanaf het begin van de wedstrijd wel duidelijk dat Miami Dade FC voor het eerst een wedstrijd samenspeelde. Binnen twee minuten stond de 1-0 op het scorebord, nadat Lloyd Hendriks de rebound afrondde na een kopbal van Enoch George. De voorzet kwam van Amin Rehmi, die nog steeds op proef is van Cambuur Leeuwarden. De linksbuiten was in de eerste helft op dreef, want vier minuten later wist George een voorzet van diezelfde Rehmi niet goed te raken, anders had de 2-0 al op het scorebord gestaan. Na elf minuten was het toch raak. Finn de Bruin zette met een steekpass George alleen voor doelman William Howard. De van Quick overgekomen aanvaller wist wel raad met deze kans en schoot de bal buiten bereik van de doelman in het net: 2-0.

Het leek het Haagse kwartiertje wel, want nog geen minuut later was het wederom een voorzet van Rehmi op George, maar de aanvaller werd te veel gehinderd om van dichtbij te scoren. De rebound van Hendriks ging via de paal achter. Weer een minuut later was het een directe vrije trap van De Bruin, die door de Amerikaanse doelman wel werd geblokt. Jaydavon Haas was er snel bij, maar schoot de rebound op de doelman. In de zestiende minuut was het weer raak voor het team van coach Giovanni Franken. Haas vond Hendriks en hij liet met zijn inzet de Amerikaanse sluitpost kansloos: 3-0. Doelman kans op een Haagse inzet en Hendriks schot de 3-0 binnen.

Rebound

ADO Den Haag O21 gaf hierna wat minder gas, waardoor het leek alsof Miami Dade FC beter in de wedstrijd kwam. Feit was dat de Amerikanen (of beter gezegd de Brazilianen) niet gevaarlijk werden. Na een half uur voetballen was het een afstandsschot van Calvin Gustina, dat doelman Howard wederom niet onder controle kreeg. De rebound van George eindigde ook op de doelman en de rebound van De Bruin ging rakelings over. Tien minuten voor de rust was het goed opjagen van Haas die daarmee ook de bal veroverde van Ze Lucas. Met een simpele pass door het centrum op Hendriks, stond de aanvaller alleen voor de doelman. Wederom was de doelman kansloos in een één tegen één situatie: 4-0. Met een 4-0 tussenstand floot de goed leidende arbiter Thomas Groenendijk voor rust.

ADO Den Haag O21 begon de tweede helft net zoals afgelopen zaterdag met tien nieuwe spelers. Alleen proefspeler Rehmi bleef staan en verschoof naar de rechterkant van de aanval. De Braziliaanse coach had de rust goed gebruikt om het team van Miami Dade FC anders op te stellen. ADO Den Haag O21 kreeg niet meer de kansen zoals deze voor rust met grote regelmaat voorkwamen. Twintig minuten in de tweede helft maakte verdediger Luan Pianor een overtreding op Elijah Velland. Tegen elke voetbalwet in ging Velland zelf achter de bal staan. Hij liet doelman Matheus Manhães kansloos: 5-0. Een kwartier voor tijd was daar het eerste schot op het Haagse doel van Luis Caicedo ‘Mesu’. De Haagse doelman Sem Buvelot tikte de bal tot corner. Met twee kopballen kreeg Lorenzo Maasland nog mogelijkheden, maar zij misten de kracht om doelman Juan Uribe te verschalken.

Met dit resultaat is ADO Den Haag O21 na twee wedstrijden nog zonder tegentreffer en staat komende zaterdag de laatste oefenwedstrijd op het programma van het eerste gedeelte van de voorbereiding op het programma. VVV-Venlo O21 komt op De Aftrap op bezoek. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag O21 tegen Miami Dade FC:

Thijmen de Koning (46. Sem Buvelot), Niels Noordhoek (46. Aiman Achemlal), Keanu Does (46. Devyn Payne), Nigel Owusu (46. Sinan Özen), Ronald Boakye (46. Raelson Landim), Calvin Gustina (46. Joey Brandt), Finn de Bruin (46. Kaj van Houwelingen), Lloyd Hendriks (46. Lorenzo Maasland), Jaydavon Haas (46. Elijah Velland), Enoch George (46. Sofyan El Hannoudi), Amin Rehmi (77. Enoch Georg)

Lees verder