Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 sluit eerste deel voorbereiding af met zege

Voor ADO Den Haag O21 breekt nu een tweetal weken van vakantie aan, voordat de voorbereidingen op het seizoen 2023-2024 worden hervat. Een tussentijdse trainingsperiode van drie weken met evenzoveel wedstrijden werd met een overwinning op VVV-Venlo O21 afgesloten. Het team van trainer Giovanni Franken won het duel tegen de Limburgers met 5-1.

Tekst: Glenn Duijzer     |      Foto’s: Johan Sepers

Overigens hebben niet alle spelers drie weken verlof. Zoals al eerder bekend, sluiten Abdel Belarbi, Onur Demir, Emre Ates, Gylermo Siereveld, Robyn Esajas, Fabian Shahaj (terug van verhuurperiode FK Partizani) en Aimane el Karicha aan bij de A-selectie. Deze spelers zijn de afgelopen drie weken niet in actie gekomen voor ADO Den Haag O21. Voor het weekend hebben Alijah Velland, Amin Rehmi (stagespeler), Calvin Gustina, Kaj van Houwelingen, Finn de Bruin, Aiman Achemlal, Niels Noordhoek, Ronald Boayke en Nigel Owusu ook te horen gekregen dat ze de komende periode de kans krijgen om zich te laten zien in de selectie van de nieuwe trainer Darije Kalezic.

Het bezoekende VVV-Venlo O21 had min of meer met de dezelfde problemen te maken. Daar zijn ook tien spelers al doorgeschoven naar de A-selectie en werd het team aangevuld door enkele spelers uit de O18.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, nadat aanvoerder Jens Jenniskens de bal van net voor de middenlijn ineens op het doel schoot. Doelman Thijmen de Koning stond weliswaar ver voor zijn doel, maar de bal ging naast. Dat was een signaal dat ADO O21 aanspoorde om het tempo gelijk op te voeren. Bij de eerste goed opgezette aanval van achteruit was het Ronald Boakye, die Amin Rehmi aan de linkerkant wegstuurde. De voorzet van Rehmi was scherp genoeg voor verdediger David Dailoski om de bal achter zijn eigen doelman Moritz Kosfeld te schieten: 1-0. Nog geen minuut later had de stand al op 2-0 kunnen komen, maar Sofyan El Hannoudi wist de bal uit een voorzet van Isaac Dijkhuizen net niet te raken.

Controleren

ADO Den Haag O21 bleef de wedstrijd controleren en uit een corner van Finn de Bruin was de kopbal van Rehmi niet krachtig genoeg om doelman Kosfeld te verslaan. Dat lukte vier minuten voor rust diezelfde Rehmi wel. Met een mooie loopactie vanaf links ging hij diagonaal het strafschopgebied in. Daar wist hij langs verdediger Nadir Marguaa te komen en krulde de bal mooi in de verre hoek: 2-0. Op slag van rust schoot Isaac Dijkhuizen de bal uit een voorzet van de rechterkant van El Hannoudi simpel in het Venlose doel: 3-0.

In de rust wisselde Franken ditmaal negen spelers en bleven El Hannoudi en Keanu Does staan. Nog voordat iedereen goed en wel op zijn positie stond, had Lorenzo Maasland de score al op 4-0 gebracht. Elijah Velland maakte een mooie rush over de linkerkant en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Maasland. Hierna werden twee treffers van Haagse zijde afgekeurd. De eerste van Velland, waarbij volgens arbiter Joey Meuwese de Venlose doelman Zidane Taylan werd gehinderd. Bij de tweede situatie stond El Hannoudi in buitenspelpositie toen hij de bal in het net liet verdwijnen.

Counter

Aan Haagse zijde werd nog driemaal gewisseld. Het Haags kwartiertje begon met een directe vrije trap voor de bezoekers. Resley Kessels schot de bal langs de muur en buiten bereik van Sem Buvelot in het doel: 4-1. VVV-Venlo rook kansen en enkele minuten later was daar een bijna perfecte counter via diezelfde Kessels. Met een mooie steekbal zette hij Milan van de Riet alleen voor de Haagse doelman. Buvelot wist de bal te pareren en de stand bleef 4-1. Tot de laatste minuut, toen verdediger Aiman Achemlal goed doorliep over de rechterkant en Velland vond voor het doel. Zijn rake kopbal eindigde in de touwen en betekende de 5-1 eindstand.

Opstelling ADO Den Haag O21:

Thijmen de Koning (46. Sem Buvelot), Niels Noordhoek (46. Aiman Achemlal), Keanu Does (60. Niels Noordhoek), Nigel Owusu (46. Sinan Özen), Ronald Boakye (46. Mustafa Tetik), Calvin Gustina (46. Lloyd Hendriks), Finn de Bruin (46. Kaj van Houwelingen), Jaydavon Haas (46. Lorenzo Maasland), Isaac Dijkhuizen (46. Enoch George / 70. Jaydavon Haas), Sovyan El Hannoudi (70. Amin Rehmi), Amin Rehmi (46. Elijah Velland).

Oefenreeks

Na de drie weken vakantie staat er voor ADO Den Haag O21 nog een aantal oefenwedstrijden op het programma:
Zaterdag 5 augustus om 14.30 uur Poeldijk (vv Verburch): Westlands XI – ADO Den Haag O21
Dinsdag 8 augustus om 20.00 uur Leidschendam: RKAVV – ADO Den Haag O21
Zaterdag 12 augustus om 15.00 uur De Aftrap: ADO Den Haag O21 – Excelsior Rotterdam O21
Zaterdag 19 augustus om 15.00 uur De Aftrap: ADO Den Haag O21 – PEC Zwolle O21
Dinsdag 22 augustus om 19.30 uur Den Haag: VUC – ADO Den Haag O21

 

Lees verder