ADO Den Haag en VVV Venlo in Driel in evenwicht

ADO Den Haag speelde op de voorlaatste dag van het trainingskamp in Wageningen een oefenduel tegen divisiegenoot VVV Venlo. Het duel – achter gesloten deuren – werd gespeeld bij de vv Driel en leverde een 1-1 gelijkspel op, een stand die al bij rust was bereikt.

Tekst: Ton Beije                   |      Foto’s: Eric de Wit

Het was voor de spelers nog even afzien na een zware trainingsweek. Zaterdagochtend wordt het trainingskamp afgesloten met een laatste training. In de voormiddag na de lunch keert de selectie terug richting Den Haag. Maar eerst nog het duel onder prima weersomstandigheden tegen VVV Venlo, dat ook ‘een jas heeft uitgedaan’ met het vertrek van veel spelers.

ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges moest al snel in actie komen om een schot van Moreno Rutten onschadelijk te maken. Aan de andere kant een mogelijkheid voor Robin Esajas, maar ook dat leverde verder niets op. In de twaalfde minuut nam VVV Venlo onverwachts de leiding. De van sc Heracles overgekomen Elias Sierra schoot met rechts diagonaal de bal langs doelman Wentges: 0-1. ADO Den Haag zocht ook regelmatig het Venlose doel op en Dhoraso Klas zag doelman Jan de Boer zijn schot buiten de palen werken. Na bijna een half uur spelen op de klok kwam de formatie van trainer Darije Kalezic langszij. Dhoraso Klas ging goed door over de linkerflank en legde de bal op maat klaar voor Sacha Komljenovic, die hard dwars door het midden het net bol liet staan: 1-1.

Vlak daarna kwam Malik Sellouki in scoringspositie, maar doelman De Boer kon nog net een handje tegen de bal krijgen waardoor het niet meer dan een hoekschop opleverde. Een tegenslag voor ADO Den Haag was het uitvallen met een enkelblessure van nieuwkomer Matteo Waem. Voor hem kwam Daryl Werker in de ploeg. Vlak voor rust leek VVV Venlo opnieuw op voorsprong te komen, maar de treffer van proefspeler Moreno Rutten werd door scheidsrechter Jordey de Goeij op advies van zijn assistent langs de lijn geannuleerd wegens buitenspel. Ook ADO Den Haag was nog dicht bij een voorsprong, maar een kopbal van Sacha Komljenovic belande buiten bereik van de VVV-doelman op de paal. Malik Sellouki schoot in de rebound de bal naast.

Na rust de eerste mogelijkheid voor VVV Venlo, maar doelman Wentges redde alert met de voet op een inzet van Stan Henderikx. Veel spektakel was er in het tweede bedrijf niet. Bij ADO Den Haag gingen Rafael Struick en Robyn Esajas naar de kant en voor hen kwamen in het veld Sofyan el Hannoudi en Elijah Velland. Met nog zeven minuten op de klok werden Tyrese Asante en Amir Absalem bedankt voor bewezen diensten en kregen Emre Ates en Calvin Gustina nog wat speelminuten. In de laatste fase van het oefenduel nog wat opwinding. El Hannoudi deed het voorbereidende werk, maar uit de voorzet van Sellouki plukte de Limburgse doelman de bal en was het gevaar weg. Op slag van tijd kogelde Joep Kluskens richting het Haagse doel, maar de bal verdween naast het heiligdom van Wentges. Geen verandering dus meer in de stand, wat dus een 1-1 uitslag opleverde.

ADO Den Haag oefent komende dinsdag (weer een besloten wedstrijd) tegen Eredivisionist Sparta.