Divisie 1 (O21): ADO Den Haag O21 stelt opnieuw teleur, nu tegen Cambuur Leeuwarden

Was het keurkorps van ADO Den Haag vrijdag de leverancier van het eerste punt van Telstar, ADO Den Haag onder 21 deed het zaterdag in Leeuwarden tegen hekkensluiter SC Cambuur zowaar nog slechter. De formatie van trainer Giovanni Franken verloor in de Friese hoofdstad met 1-0 en reikte daarmee haar gastheer de eerste punten aan. Nu dragen ADO Den Haag en SC Cambuur gezamenlijk de rode lantaarn van de Divisie 1-A.

Tekst & foto’s: Frans Leermakers

Evenals als een week eerder bij Go Ahead Eagles leverde ADO Den Haag eigenlijk volstrekt onnodig de punten in bij SC Cambuur. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de Friese helft. De Hagenaars, met spelers als Gylermo Siereveld, Calvin Gustina en Sacha Komljenovic van de eerste selectie in de gelederen, schiepen zich al in de beginfase de eerste kansen. In de dertiende minuut had Finn de Bruin de openingstreffer op zijn schoen. De bal vertrok van zijn ‘verkeerde’ voet, waardoor het schot te weinig kracht meekreeg om doelman Tyrick Bodak (international van Curacao) te verontrusten. Zes minuten later kreeg De Bruin op aangeven van Robyn Esajas na een vanaf de doellijn voorgetrokken bal opnieuw een mogelijkheid. De bal verdween voor het doel langs. Ook Sofyan El Haddoudi onderscheidde zich met een omhaal, waarbij de bal aan het Friese doel voorbijging. Pas vlak voor rust had de Haagse doelman Sem Buvelot iets van de Leeuwarder aanval te duchten. De inzet van Yoram van der Veen verdween enkele centimeters naast de paal achter.

Na rust liet SC Cambuur zijn afwachtende houding varen en trok volop ten aanval. Dit had al in de 51e minuut succes. Iwan Henstra had bij zijn eerste doelpoging nog pech, maar hield er wel een hoekschop aan over. Daaruit maakt hij overigens de enige treffer. Wat ADO Den Haag daarna ook probeerde, echte kansen op de gelijkmaker bleven uit. Triest was het optreden van invaller Enoch George. Hij kwam in de 81e minuut in het veld voor Sofyan El Haddoudi. Drie minuten later pakte hij zijn eerste gele kaart voor onbesuisd spel. Vlak voor tijd haakte hij doelman Tyrick Bodak van SC Cambuur, waardoor scheidsrechter Haico Michielsen George voor de tweede maal geel, dus vervolgens rood, voorhield. Hierdoor was het Haagse aanvalsvuur eigenlijk wel gedoofd. Doelman Sem Buvelot voorkwam vlak voor het eindsignaal verdubbeling van de marge met een knappe redding. Daarmee kon hij echter de teleurstelling in Haagse kringen over het resultaat en het verloop van de wedstrijd niet wegpoetsen.

ADO Den Haag onder 21 oefent dinsdag bij Wilhelmus. Het oefenduel in Sportpark Westvliet begint om 20.00 uur. Komende zaterdag zet de ploeg van het trainersduo Franken/Samson de competitie voort met de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Het duel vindt plaats op De Aftrap, het opleidingscomplex van ADO Den Haag en begint om 15.00 uur.