Divisie 1: ADO Den Haag O21 op valreep naast De Graafschap O21

Het team van trainer Giovanni Franken heeft in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap er in de blessuretijd een gelijkspel uit weten te slepen. Of het gelijkspel terecht was? Daar maalt niemand met een geelgroene voorkeur over. Vorige week werd in de laatste vijf minuten van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles O21 een zeker gelijkspel uit handen gegeven. Dat punt is dan bij deze weer teruggepakt. Dat de superboeren daar niet blij mee waren, mag duidelijk zijn.

Tekst: Glenn Duijzer     |     Foto’s: Rick van Zon

Het eerste schot op doel was een vrije trap van aanvoerder Finn de Bruin, maar het was een gemakkelijk prooi voor doelman Andrej Vozniy. Halverwege de eerste helft werd het veldoverwicht van De Graafschap O21 groter en dat resulteerde dan ook direct in een drietal kansen. De eerste viel uit een te korte terugspeelbal waar Anis Yadir van leek te profiteren, maar doelman Sem Buvelot was op tijd zijn doel uit om groter gevaar te voorkomen. Bij een snelle uitbraak van de Doetinchemers via wederom Yadir wist Robyn Esajas de pass op de vrijstaande Ezra van der Heiden te onderscheppen. In de 26e minuut was het dan toch raak toen diezelfde Van der Heiden de bal diagonaal van rechts langs Buvelot in het doel schoot: 0-1. De pass was van aanvoerder Levi Schoppema.

Voor de neutrale kijker was dit een wedstrijd die niet lang in het geheugen zal blijven staan. Tactische gezien zullen beide trainers wel de nodige plus- en minpunten hebben gezien. Tot de rust was het vooral een gevecht op het middenveld. Zeven minuten na rust hadden de bezoekers op 0-2 moeten komen, nadat de Tristan van Gils de bal panklaar neerlegde voor de inlopende Yadir. Hij vergat de bal in de hoek te schieten en gaf daarmee Buvelot de kans om zijn ploeg in de race te houden.

Blessure

Nog geen minuut later probeerde verdediger Keanu Does een doelpoging van de bezoekers te voorkomen. Bij de botsing raakte de Haagse verdediger zo geblesseerd, dat hij met de brancard het veld moest verlaten. Na de wedstrijd en een bezoek van een ambulance bleek dat de verdediger voorlopig is uitgeschakeld. Daarmee komt ook hij op de lange lijst van geblesseerde spelers van ADO Den Haag O21 te staan. Niels Noordhoek is ook de komende maanden nog niet inzetbaar. Verder ontbraken er bij ADO Den Haag O21 de volgende spelers vanwege een blessure: Devyn Payne, Realson Landim en Lloyd Hendriks. Ronald Boakye en Elijah Velland zullen maandag weer aansluiten bij de groep en Enoch George zat een schorsing van één wedstrijd uit.

Het restant van de wedstrijd werd net zoals voor de rust op het middenveld uitgevochten. Tien minuten voor tijd was er nog een kleine mogelijkheid aan Haagse zijde bij een actie tussen Sofyan El Hannoudi en Esajas, die echter via de doelman in het zijnet belandde. Op het moment dat iedereen zich bij een minimale nederlaag had neergelegd was daar een Haagse vrije trap die in het doelgebied eindigde. Doelman Vozniy ging niet geheel vrijuit en de Haagse aanvoerder Finn de Bruin was er als de kippen bij om alsnog de gelijkmaker in de touwen te schieten: 1-1. Grote vreugde bij alles wat geelgroen was en ongeloof bij de bezoekers die een zekere overwinning in de slotminuut uit handen gaven.