Oefenvoetbal: HBS vanaf elf meter langs ADO Den Haag O21

Dinsdagavond stond de oefenwedstrijd tussen HBS en ADO Den Haag O21 op het programma. Op 24 augustus 2021 stond de wedstrijd ook op het programma en de jonge geelgroenen wisten toen die wedstrijd met 1-2 te winnen.

Tekst: Glenn Duijzer

Oud-ADO Den Haag-speler en trainer en nu trainer van HBS, Ekrem Kayha, stelde slechts vier spelers op die afgelopen zaterdag in actie kwamen tijdens de met 0-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen RKAVV: Thomas van Waesberge, Niels van Pelt, Jasper Hooft en Mink Heuting. Matchwinner in Leidschendam Matthijs Harthoorn startte eveneens in de basis.

Aan de andere kant van het veld stonden er bij ADO Den Haag O21 slechts twee spelers in de basis die afgelopen weekend tot de selectie behoorden: Niels Noordhoek en Issac Dijkhuizen. Sinan Özen mocht eveneens in de basis beginnen, maar behoorde afgelopen weekend niet tot de selectie. Vanuit de A-selectie stonden David van de Riet, Gennero Nigro, Gylmero Siereveld Calvin Gustina, Sacha Komljenovic en Rafael Struick in de basis. De langdurig geblesseerde Silvinho Esajas maakte zijn rentree. Giovanni Bombarda mocht al stagespeler ook in de basis starten. De 20-jarige speler komt momenteel in actie namens sv Dongen. Oudere supporters zullen de achternaam bekend klinken en dat klopt. Giovanni is de zoon van oud FC Groningen-spits Mariano Bombarda.

Verrassend

Gezien de Haagse basiself was het toch verrassend hoe gemakkelijk HBS in de wedstrijd mee kon komen. Met Koen Starrenburg heeft de Haagse ploeg ook een goed en stevig aanspeelpunt in de spits. Toch was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor ADO Den Haag O21. Het was de doelpuntenmaker van de avond ervoor in Eindhoven, Sacha Komljenovic, die met een mooie pass Bombarda voor de doelman Anouar Azoum zette. Gelukkig voor de thuisploeg was de doelman eerder bij de bal.

Corners

In de eerste twintig minuten leverde het snel voor ADO Den Haag O21 diverse corners op, waarbij een kopbal van Silvinho Esajas het meeste gevaar opleverde. Rondom het half uur was daar dan toch de openingstreffer voor de bezoekers, nadat Rafael Struick (foto) de bal van de rand van het strafschopgebied de bal in korte hoek schoot: 0-1. Enkele minuten na de openingstreffer verliet Esajas het veld en zijn vervanger was Raelson Gomes Landim. Vijf minuten voor de rust was er een kans voor Mathieu van der Assem na een razendsnelle counter van HBS. Nog net voor rust schoot Nigro namens ADO Den Haag O21 na een individuele actie in het zijnet.

Er was nog geen vijf minuten gespeeld in de tweede helft of het scorebord gaf de 1-1 aan. De Haagse doelman Van de Riet bracht een aanvaller ten val en arbiter Pieter Hogeweg legde de bal op de stip. Een buitenkansje die Fabian Hilpert zich niet liet ontnemen en zijn inzet ging buiten bereik van Haagse doelman in het net: 1-1.

Na een uur spelen was er een misverstand in de geelgroene verdediging en dat stelde Starrenburg in staat om uit te halen. Van de Riet wist het schot nog net tot corner te tikken. De vele wissels aan beide kanten kwam de wedstrijd niet ten goede en vier minuten voor tijd wist Jedsel Markes van HBS door te breken. Was er misschien bij de eerste strafschop nog wat twijfels, bij de tweede overtreding van Van de Riet en dito strafschop was er geen twijfel mogelijk. Eén van de Haagse invallers was Jaydavon Haas, die na een blessure ook weer aan zijn eerste minuten mocht beginnen. Markes nam tegen elke voetbalwet in toch zelf de strafschop en ondanks dat de ADO-doelman de goede hoek koos, was hij toch kansloos: 2-1. En dat was ook de eindstand.