4D: Vredenburch nadert FC Zoetermeer, RVC Celeritas nog zonder winst

FC Zoetermeer werd in Delft door DHL op een gelijkspel gehouden. Achtervolger Vredenburch profiteerde optimaal met een ruime zege op MSV’71. De Rijswijkers hebben nog maar een punt achterstand en een duel minder gespeeld. RVC Celeritas kon ook in haar negende duel niet de eerste zege pakken.

Tekst: Roland van der Linden              |       Foto’s: Eric de Wit

Vredenburch – MSV’71

De thuisploeg uit Rijswijk besliste het duel al in de eerste helft. Rico Deekman opende de score op aangeven van Kevin van Leeuwen: 1-0. Daarna was het de beurt aan Moncif Hakmaoui die een bal van Gijs van der Meulen goed afrondde: 2-0. Na de tweede treffer van Deekman zorgde Van leeuwen voor de 4-0 stand bij rust. In de tweede helft stokte de doelpuntenmachine van Vredenburch. MSV’71 kon nog wel het net vinden. Ricardo de Jager bepaalde de eindstand 4-1.

DHL – FC Zoetermeer

Koploper FC Zoetermeer moest afreizen naar de Brasserskade in Delft. Dat reizen doet de club tegenwoordig met de nieuwe spelersbus waar de media al uitgebreid over hebben geschreven. En deze speelronde kreeg het zelfs landelijke bekendheid, want de equipe van trainer Martijn de Zoete werd gevolgd door een filmploeg van SBS6 voor het programma Hart van Nederland. Wellicht was het wel de spanning, waardoor de Zoetermeerse ploeg maar zeer matig presteerde tegen DHL. De eerste helft was matig en er werden weinig kansen gecreëerd. De thuisploeg had weinig moeite om de koploper te bedwingen, maar het scorebord stond nog steeds op de beginstand toen de kleedkamers werden opgezocht voor de warme thee.

Negen minuten na aanvang van de tweede helft kwam de koploper in de competitie zelfs op een 1-0 achterstand. Jessy van Willegen scoorde voor DHL. Het leek er enige tijd op dat FC Zoetermeer afstevende op de eerste nederlaag van het seizoen. De Zoetermeerders gingen meer druk zetten, maar ontsnapten aan een 2-0 achterstand. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg de goed spelende doelman van DHL toch een tegentreffer te verwerken. Captain Roald Houterman kopte de bal tegen de touwen op aangeven van Brandon Tichem. In de resterende zeven minuten extra tijd werd er niet meer gescoord.

RVC Celeritas – Deltasport

De thuisploeg keek halverwege de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan. De treffer van Deltasport kwam volgens de Rijswijkers voort uit een buitenspelsituatie. De 0-1 bleef lang op het bord staan. Pas in de laatste minuut kon RVC Celeritas haar tweede punt in deze competitie veroveren. Uit een strafschop bracht Abdoellah Tajdirti de 1-1 eindstand op het bord. Ondanks het veroverde punt blijft RVC Celeritas nog wel de hekkensluiter.