ADO Den Haag O21 na strafschoppen uit KNVB Beker O21

ADO Den Haag O21 is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de KNVB Beker O21 te bereiken. De ploeg van trainer Giovanni Franken vond zijn Waterloo in Volendam na strafschoppen. In reguliere tijd wisten beide ploegen niet te scoren.

Tekst: Glenn Duijzer      |       Foto’s: Rick van Zon

In deel twee van de trilogie tussen FC Volendam O21 en ADO Den Haag O21 bleven de ploegen steken op een 0-0 gelijkspel. Daarbij deed de ploeg van Franken vooral zichzelf te kort omdat de mogelijkheden om de wedstrijd eerder te beslissen er wel degelijk waren in de eerste tachtig minuten van de wedstrijd. De laatste tien minuten was voor de thuisploeg, die er een soort ‘alles of niets’ tegenaan gooide.

Dominant

Voor de rust waren de geelgroenen wel de dominantere ploeg en wisten ze in de tiende minuut bijna de score te openen, nadat Sofyan El Hannoudi vanaf rechts een voorzet in het strafschopgebied slingerde. Verdediger Luc van Koeverden wist de bal niet goed weg te werken, waarna Enoch Georg de bal net aan de verkeerde kant van de paal wist te tikken. Verder werden de Haagse aanvallen in de kiem gesmoord vanwege buitenspel, het gevolg van het scherp opgesteld staan van de Haagse aanvallers.

De thuisploeg wist aan de andere kant niet verder te komen dan een tweetal inzetten vanaf de linkerkant door Key-Shawn Wong-A-Soij, die in beide gevallen onschadelijk werden gemaakt door de Haagse doelman Ahmed Azmi.

Mogelijkheid

Na rust was er nog steeds hetzelfde beeld waarbij de geelgroenen de dominantere ploeg bleven. Toch was de eerste mogelijkheid er één voor het Andere Oranje. Aanvaller Wong-A-Soij zette goed door over links, maar zijn voorzet werd door verdediger Nigel Owusu tot corner getikt voordat een aanvaller bij de bal was. Een strakke corner van Kaj van Houwelingen werd door George snoeihard ingekopt, maar net naast het Volendamse doel.

Nog geen tien minuten later was er een één-twee tussen George en Joey Brandt, waarbij eerst genoemde zijn schot/lob net over het doel zag verdwijnen. Tien minuten voor tijd was er de laatste kans voor de bezoekers nadat Elijah Velland de bal precies in de voeten van Robyn Esajas plaatste. Zijn voorzet werd door El Hannoudi netjes ingetikt, maar assistent scheidsrechter Essaghir had buitenspel geconstateerd van Esajas, waardoor het Haagse feestje niet doorging. Enkele minuten voor tijd wist de Haagse doelman Amzi een treffer te voorkomen door met zijn vingertoppen de inzet van David Petrovic over te tikken.

Blessuretijd

In blessuretijd wisten de Volendammers nog tweemaal gevaarlijk te worden in de counter. Eerst was het Rob Tol die een vrije doorgang naar het Haagse doel had. De Volendamse speler twijfelde te lang, waardoor zijn poging alsnog werd onderschept door de goed meegelopen Owusu. De volgende counter verliep via Wong-A-Soij, waaruit Nash Bijnoe de bal ineens op het Haagse doel schot. Ook zijn inzet ging naast. Na dik negentig minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen en hierbij was FC Volendam O21 de gelukkigste door met 4-3 te winnen. Door dit resultaat mag FC Volendam O21 het in de kwartfinale thuis opnemen tegen Telstar O21.

Voor ADO Den Haag O21 rest niets anders dan de nieuwe competitie, waarin de ploeg uitkomt in Divisie 2. De eerste competitie wedstrijd daarin is op 20 januari en dan gaat de ploeg op bezoek bij …… FC Volendam O21.

Opstelling van ADO Den Haag O21;

Ahmed Amzi, Niels Noordhoek (62. Aiman Achemlal), Devyn Payne, Nigel Owusu, Ronny Boakye, Kay van Houwelingen, Raelson Gomes Landim (46. Joey Brandt), Jaydavon Haas, Elijah Velland (84. Lorenzo Maasland), Enoch George (63. Robyn Esajas), Sofyan El Hannoudi

De strafschoppenserie:

Nigel Owusu 0-1, Billy van Duijl 1-1, Robyn Esajas over, Safouane Karim 2-1, Lorenzo Maasland 2-2, Imran Nazih 3-2, Jaydavon Haas 3-3, Key-Shawn Wong-A-Soij gestopt door Amzi, Sogyan El Hannoudi lat, Kayne van Oevelen