1e klasse C: RKDEO in wachtkamer op periodetitel na gelijkspel bij Voorschoten’97

RKDEO kwam uit tegen Voorschoten’97 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van trainer Wesley Epskamp moet nu tot 10 februari (als de inhaalduels van het afgelopen weekend worden gespeeld) in de wachtkamer om te weten of mogelijk de eerste periodetitel kan worden gewonnen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het duel op sportpark Adegeest tussen Voorschoten’97 en RKDEO begon al snel met mogelijkheden. Na twee minuten kwam de bal uit een voorzet van Irian Boeschoten van RKDEO bij de eerste paal bij Olaf Kramer, maar Voorschoten’97-doelman Stephan van der Niet maakte het gevaar onschadelijk. Aan de andere kant ging drie minuten later een schot van Thom Wijnalda van de thuisploeg maar net over het RKDEO-doel heen.

Na bijna een kwartier was Wijnalda weer gevaarlijk. Op aangeven van Miguel Boersma, zag hij zijn inzet nog net gered worden met de voet door doelman Huub Koning. Toch kwam RKDEO na een half uur aan de leiding. De voorzet kwam weer van Irian Boeschoten en in de kluts viel de bal via Sven van Noppen in het Voorschotense doel: 0-1. RKDEO dacht vlak daarna de 2-0 te begroeten van Jack Doorschodt, maar scheidsrechter Cor van Elswijk had al voor buitenspel gefloten. Vier minuten later was wel de gelijkmaker een feit. Thom Wijnalda maakte dankbaar gebruik van een fout in de Nootdorpse defensie en kon vrij doorlopen richting doelman Koning: 1-1. Op slag van rust was dezelfde speler weer succesvol. Nu kopte Wijnalda de bal uit een voorzet van Mohamed Maatoug hard binnen: 2-1. Een tegenslag voor de bezoekers.

Gelijk na de hervatting sloeg RKDEO terug. Olaf Kramer kon recht voor het doel op aangeven van Sven van Noppen voor de 2-2 stand zorgen. Na dik een uur had Voorschoten’97 een kans om weer aan de leiding te komen, maar Nasim el Khiraoui zocht het Nootdorpse doel te hoog na een prima voorzet van Lloyd van der Winden. An de andere kant leverde een voorzet van Izzy Rosini voor RKDEO niet meer dan een hoekschop op, die verder niets opleverde.

Beide ploegen konden in de resterende tijd het net niet meer vinden, zodat de stand van 2-2 ook na het laatste fluitsignaal van Van Elswijk nog op het bord stond.