Vrouwen Cup: RKAVV plaatst zich ten koste van Die Haghe voor halve finale

Op Sportpark de Kastelenring stonden RKAVV en Die Haghe tegenover elkaar in het strijdperk. Het laatste duel in de kwartfinale eindigde in het voordeel van de Leidschendamse formatie.

In de eerste helft gingen de teams gelijk met elkaar op. De Haagse bezoeksters kwamen op een 0-1 voorsprong halverwege de eerste helft door een treffer van Simone Beijes. Deze stand bleef tot aan de rust intact.

Na de thee was RKAVV feller en kwam al na twee minuten op gelijke hoogte. Op aangeven van Romy van der Helm scoorde Iris Derksen. Nog geen kwartier later was het opnieuw raak voor de equipe van trainer Arjan Timmers (foto). Weer stond Van der Helm aan de basis. Nu was Brechje van der Steen doeltreffend. Dankzij de 2-1 overwinning staat RKAVV in de halve finale en stuit nu op DSO. Het duel wordt gespeeld in Zoetermeer.