Futsal-overzicht: FC Westland 2 te sterk voor Stanga

In de Topklasse B moest Sttompwijk’92 nipt buigen voor Lugdunum. In dezelfde klasse had FC Westland 2 geen kind aan Stanga en klopte Multicult met klein verschil Tutor.

Tekst: Alex Pronk

1e Divisie B

zvv Den Haag – HBSS

zvv Den Haag speelde afgelopen vrijdag een uitgestelde wedstrijd tegen HBSS en won nipt met 8-7. Door dit resultaat verlaat zvv Den Haag, voorlopig, de gehate laatste plaats en geeft de rode lantaarn over aan Bristol Team. Klik HIER voor een uitgebreid verslag van dit duel.

Topklasse B

Stompwijk’92 – Lugdunum

In sporthal De Meerhorst liet de ploeg van coach Lennert Luiten de kaas van het brood eten. De Stompwijkers verloren van laagvlieger Lugdunum met 3-4. Sem van der Salm, Lars van Santen en Nick van den Bosch scoorden voor de thuisploeg.

FC Westland 2 – Stanga

In sporthal Hoge Veld zag scheidsrechter Osman Unsum een mooie derby tussen het reserveteam van FC Westland en Stanga. FC Westland 2, het team van coach Joey Howldar (foto) won met 8-5. Redouan Azougagh was de grote man bij FC Westland, want hij scoorde maar liefst driemaal. De overige doelpuntenmakers waren Jabrane el Youssefi, Rafik el Osrouti (beiden 2x) en Mohamed El Haddioui. Bij Stanga was Jeffrey Ramkisoen de grote man, ook hij scoorde drie keer. De overige twee doelpunten namen Roger Smees en Né-Shawn Morris voor hun rekening.

Tutor – Multicult

Belangrijk nieuws van dit duel was dat Albert Wasswa, na bijna één jaar afwezigheid, weer zijn rentree kon maken voor het eerste team van Tutor. De wedstrijd zelf verliep een beetje lastig voor Multicult, want ballen kwamen niet aan of passes te onzuiver, waardoor Tutor in de counters kansen kreeg. Doelman Nikan Zolghadry stond echter goed te keepen. Uiteindelijk nam Tutor met een schitterend doelpunt van Fedor Perelaer de leiding: 1-0.

Multicult draaide de knop om en kreeg ook veel kansen via snelle combinaties. Na de rust maakte Ayoub Loukili de 1-1, waar veel spelers van Tutor protesteerden tegen de goed leidende scheidsrechter. De bal was in zijn geheel in het doel beland en de scheidsrechter had er prima zicht op. Uiteindelijk maakte Ayoub Loukili zijn tweede goal door een strafschop te benutten en was hij ook verantwoordelijk voor de derde treffer na een fraaie solo. Amran Ameen (Tutor) kon in de laatste minuut de 2-3 maken en dat was ook de eindstand.

LFC – Zuid West DH

Dit duel is naar 19 april uitgesteld vanwege Ramadan.

Lees verder