Delftse Beloftencompetitie: FC Zoetermeer naar finale na zege op OLIVEO

In poule A trad OLIVEO met een aantal 15 tot 18-jarige talenten aan, aangevuld met spelers uit de O23, tegen FC Zoetermeer. De Zoetermeerders waren duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers.

Voor FC Zoetermeer stond tegen OLIVEO het behalen van de finale op het spel. Vanaf de eerste minuut was het FC Zoetermeer dat domineerde tegen de hardwerkende ploeg uit Pijnacker. In het eerste kwartier konden Björn van Heijst en Djamil el Messaoudi het net vinden. In beide gevallen was Jonas van den Hemel de aangever. Voor rust was Van Heijst opnieuw trefzeker: 3-0.

In de tweede helft voerde FC Zoetermeer de score flink op. Uit een bal van O18-speler Julian Donkersloot kon Dylan Versluis de 4-0 scoren. In het laatste kwartier ging het hard. Dylan Piket scoorde vanaf de stip de 5-0 waarna Dylan Versluis de zesde en zevende treffer voor zijn rekening nam. Jonas van Hemel had het laatste woord met twee doelpunten, waardoor de eindstand 9-0 werd. FC Zoetermeer speelt in de finale van de Delftse Beloftencompetitie tegen Concordia.