HV Toernooi – Halve Maan Cup: Duindorp sv te sterk voor ODB

ODB moest in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup haar meerdere herkennen in derdeklasser Duindorp sv. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis plaatste zich nu voor de halve eindtrijd van het toernooi. Vorig seizoen was Duindorp SV één van de finalisten.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk       |      Foto’s: Wilfred Klos

Bij het duel tussen ODB en Duindorp sv op sportpark Albarda was het, ondanks het slechte weer, gezellig druk. ODB en Duindorp SV gingen in het begin van de wedstrijd gelijk op. Beide teams hadden wat kansen, maar het net werd niet gevonden. Uit één van deze aanvallen kwam Duindorp sv in een overtalsituatie op de helft van ODB en slaagde Roan van Baaren erin de bal in de touwen te jagen. En zo keek ODB ineens tegen een achterstand aan: 0-1.

De thuisploeg had het steeds moeilijker om de bal bij de voorhoede te krijgen en Duindorp sv stond goed te verdedigen. De keeper van de bezoekers stond een paar keer ver voor zijn doel en hier probeerde ODB door een verre bal op doel van te profiteren, maar de inzetten gingen net over of naast. ODB keek nog steeds tegen een achterstand aan toen de rust er bijna aan kwam en moest nu wat doen om niet met een achterstand de kleedkamer in te gaan. Toch was het weer Duindorp sv, dat vanuit een counter via Milan van der Pol de voorsprong wist te verdubbelen: 0-2.

ODB begon vol vertrouwen aan de tweede helft en vastberaden om drie doelpunten te maken tegen Duindorp sv, dat vorig seizoen de Halve Maan Cup won. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis kwam steeds vaker in het strafschopgebied van ODB en de thuisploeg had moeite om de bal in het doelgebied van Duindorp sv te krijgen. De bezoekers waren in de tweede helft de sterkere partij en nadat de 0-3 via Milan van der Pol was gevallen, was het duel ook beslist. Duindorp sv slaagde erin om nog een keer te scoren via Francesco Fens en bereikte met die 0-4 winst de halve finale.