Bo Vonk (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Er valt nog iets te behalen dit seizoen”

Na de ruime overwinning op bezoek bij Feyenoord ligt de winst van de derde periode voor het grijpen voor ADO Den Haag Vrouwen. Om daar weer een stap dichterbij te komen, zal een resultaat gehaald moeten worden tegen de koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, FC Twente.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide ploegen staan vrijdagavond voor de vijftigste keer tegenover elkaar in de Eredivisie. Veertienmaal was er een Haagse zege, tegenover 24 voor de club uit Overijssel. De overige elf duels eindigden gelijk, waaronder beide confrontaties dit seizoen. Zowel in Den Haag als Enschede werd het doelpuntrijk 4-4.

Blakende vorm

Sinds de remise in eigen huis tegen ADO Den Haag Vrouwen heeft FC Twente maar liefst tien overwinningen geboekt, veelal met ruime cijfers. De laatste vier duels scoorde de ploeg maar liefst 21 keer, zonder een treffer te hoeven incasseren. Met 51 punten uit 21 wedstrijden heeft koploper FC Twente drie punten voorsprong op achtervolger Ajax. Aan de andere kant verkeert de defensie van ADO Den Haag Vrouwen eveneens in blakende vorm. De laatste zes Eredivisieduels bleef het elftal van Sjaak Polak ongeslagen en kreeg het slechts één tegendoelpunt te verwerken. Met 33 punten uit 21 wedstrijden staan de groengelen op de vijfde plaats. In de strijd om de derde periode heeft het elftal drie punten voorsprong op concurrent PSV.

Motivatie

,,Je ziet dat we het de tweede seizoenshelft goed hebben opgepakt als team door er met elkaar te staan en de strijd hebben geleverd die bij de club ADO Den Haag past,” zegt Bo Vonk (foto) over de huidige ongeslagen reeks. ,,Daarnaast valt er nog echt iets te halen voor ons als het gaat om de derde periode. Dat zorgt voor extra motivatie om elke wedstrijd weer alles te geven en de drie punten te pakken.”

Dit seizoen speelde de 22-jarige verdedigster al evenveel Eredivisiewedstrijden als in de seizoenen hiervoor bij elkaar. ,,Op een gekneusde rib na ben ik dit seizoen fysiek fit gebleven en dat was erg belangrijk voor mij. Vorig seizoen had ik de pech een hersenschudding op te lopen, waardoor ik een fiks aantal wedstrijden heb gemist. Ik ben blij dat ik dit seizoen minuten heb kunnen maken, maar hoop natuurlijk dat dit er nog veel meer worden!”

Aan elkaar gewaagd

Bijvoorbeeld vrijdag, als FC Twente op bezoek komt. Bo Vonk verwacht een spannend duel. ,,Eerder dit seizoen bleek al dat de clubs erg aan elkaar gewaagd zijn. Beide duels eindigden in 4-4, waardoor ik ook zeker een leuke wedstrijd voor het publiek verwacht. Zowel FC Twente als ADO Den Haag Vrouwen zal vol voor de winst gaan, omdat er voor beide clubs nog iets te behalen valt dit seizoen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt vrijdag gespeeld in het Cars Jeans Stadion en de aftrap is om 19.30 uur. Kaarten kunnen gekocht worden via: www.adovrouwen.nl/tickets

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder