Tyrese Asante over contractverlenging: ,,Ik zit nog niet aan mijn top”

Tyrese Asante (foto) kwam vorig jaar van Quick over naar ADO Den Haag. Hij stond al heel wat duels in de basis in zijn debuutjaar. Asante verlengde tussentijds, net als Thomas Verheydt, zijn contract tot medio 2025.

Tekst: Thomas Hofman

Je hebt tot 2025 verlengd bij ADO. Hoe blij ben je hiermee?

,,Heel blij, de club geeft mij vertrouwen en ik kan dat alleen maar terugbetalen op het veld. Het feit dat ik voor de tweede keer binnen een jaar een contract kan tekenen, zegt denk ik genoeg over het wederzijds vertrouwen.”

Hoe kwam de contractverlenging tot stand?

,,Eigenlijk best wel snel, ik ben persoonlijk door de eigenaar gebeld met de vraag hoe ik het zie. Ik heb hem direct aangegeven dat het niet de bedoeling is dat ik wegga ondanks de interesse van buitenaf. Dus ze hebben er toen direct werk van gemaakt en binnen een kleine drie weken was alles gedaan.”

Wat zijn je persoonlijke doelen voor de komende jaren bij ADO Den Haag?

,,Vooral ontwikkelen, ik wil minimaal 60% van de wedstrijden spelen mocht ik blessurevrij blijven. Een ander doel is zorgen dat ik eigenlijk niet meer weg te denken ben uit de basis, ik moet een belangrijke speler gaan worden. Daarnaast wil ik zodanig opvallen bij grotere clubs om op die manier eigenlijk ook ADO terug te betalen met een mooie transfersom.”

Heb jij afgelopen seizoen je echte doorbraak gehad of moet het beste nog komen?

,,Enigszins wel ja, ik heb mijn naam dit seizoen wel bekend gemaakt tot een bepaalde hoogte. Maar ik kan je nu met alle zekerheid vertellen dat dit nog lang niet is wat ik allemaal nog kan bereiken. Ik zit echt nog niet aan mijn top.”

Daryl Janmaat, nu technisch manager bij de club, had lovende woorden over jou. Wat doet dat met je?

,,Dat doet me heel veel. Ik denk dat Daryl een voorbeeld is voor eigenlijk iedereen binnen de club. Als zo iemand dat zegt, is dat toch wel een stukje erkenning en dat geeft mij een enorme boost richting het komende seizoen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder