NAC moet boete en kosten herstellen schade ADO-stadion betalen

NAC Breda heeft van de aanklager van de KNVB een boete gekregen vanwege ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tijdens de play-offs. NAC moet tevens de kosten betalen van het herstellen van de schade in het stadion van ADO.

NAC heeft vandaag laten weten, dat het gaat om ‘het afsteken en gooien van vuurwerk, gooien van vloeistof richting speelveld en het aanrichten van vernielingen. Voor het begin van de wedstrijd werd er ook vuurwerk afgestoken in het uitvak en belandde vuurwerk (rookbommen) op het speelveld, Dat had tot gevolg dat de wedstrijd ook later een aanvang kon nemen. Tijdens de wedstrijd werd ook nog een speler van ADO Den Haag bekogeld met een beker vloeistof en waren er vernielingen in het stadion.’

Schade

De schade in het stadion bestond uit: ‘het afbreken van tientallen stoeltjes, die richting het speelveld werden gegooid op een plek waar ook fotografen aan het werk waren. Ook zijn er in de toiletgroepen diverse vernielingen aangericht. Bovendien zijn op de afscheidingswand bij het uitvak en in het toilet zeer kwetsende leuzen gespoten’, aldus NAC zelf in een verklaring.

De geldboete die NAC aan de KNVB moet overmaken is vijfduizend euro. En dus het betalen van de schade aan ADO Den Haag. NAC wil die schade zien te verhalen op de daders onder haar supporters.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder