Overname ADO Den Haag door WSH nog onderwerp van gesprek

Voor ADO Den Haag lijkt niet alleen de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zeer nabij, ook de overname door het Amerikaanse World Soccer Holdings lijkt nog verre van rond.  

Lukt dat niet, dan zou het voortbestaan van de club ernstig in gevaar kunnen komen. Bij een faillissement dreigt de club dan volgend seizoen in de Derde Divisie te moeten starten. Zover is het nog niet, maar de situatie is op dit moment nog niet geheel helder, maar kan per dag veranderen.

Maandag

De strijd met grootaandeelhouder United Vansen is nog gaande. Donderdag diende een kort geding en maandag doet de rechter daarin uitspraak. ADO Den Haag eist dat United Vansen de toegezegde twee miljoen euro alsnog betaalt om tot het einde van het seizoen aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen. De Chinese eigenaar wil de aandelen van de hand doen. WSH leek een belangrijke kandidaat. De intentieverklaring tussen United Vansen (UVS) en het Amerikaanse WSH verviel afgelopen donderdag. UVS heeft nu een nieuwe verklaring opgesteld – meldt Omroep West – met een hele harde eis. De Amerikanen van WSH moeten hoe dan ook 2,1 miljoen overmaken naar de huidige Chinese eigenaar, ongeacht wat de andere aandeelhouders van ADO, HFC ADO Den Haag (HFC) en Stichting Toekomst ADO, beslissen over de overname.

Zere been

Dat is tegen het zere been aan van WSH, aldus West. De Amerikaanse partij wil graag de bedrijfsstructuur aanpassen en is daarover in gesprek met HFC en Stichting Toekomst ADO. De partijen hebben respectievelijk een bijzonder aandeel en prioriteitsaandeel. De Amerikanen willen dat het prioriteitsaandeel in hun handen komt en dat de gesloten vereniging HFC een open karakter krijgt waar iedereen lid van kan worden. Door deze gang van zaken vanuit China neemt het enthousiasme voor een overname bij de Amerikanen af, zegt de investeringsmaatschappij.

Overeenkomst

2,1 miljoen euro aftikken zonder er zeker van te zijn dat de bestuursstructuur wordt aangepast, zien de Amerikanen dan ook niet zitten. ,,Dit is precies het tegenovergestelde van wat we nodig hebben om met de Nederlandse partijen een overeenkomst te bereiken om de organisatie wijzigingen”, zegt een woordvoerder namens WSH tegen de regionale zender.

NOS Studio Voetbal weet zondagavond te melden, dat UVS en WSH inmiddels wel een intentieverklaring hebben getekend. Arno Vermeulen bij de NOS: ,,Het jonge bedrijf van WSH heeft (nog) niet veel geld te besteden en is in Nederland op zoek naar investeerders.” Eén ding is zeker: wordt vervolgd!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder