‘Er wordt respectloos gehandeld jegens Martin Jol’

Martin Jol maakte eerder al bekend, dat hij ‘zijn’ club ADO Den Haag wil overnemen van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen, samen met vriend Ed Maas. De twee andere – kleine – aandeelhouders HFC en Stichting Toekomst ADO, zien die overname niet zo zitten.

Harm de Boer, voorzitter van de HFC, zou een belangrijke rol spelen in het hele verhaal. Zo blijkt uit een uitgelekt WhatsApp-bericht en een uitgebreide e-mail, beide ook in bezit van Haaglanden Voetbal. Die e-mail is afkomstig van een vooraanstaand lid van de HFC, die duidelijk laat weten het respectloos te vinden de manier waarop Martin Jol (nota bene zelf ook lid van de HFC) wordt behandeld.

Verrast

ADO Den Haag liet voorkomen, dat het verrast was, toen het bericht naar buiten kwam, dat Martin Jol de club wilde overnemen. Men liet weten, dat hij netjes ‘aan de voordeur moest aanbellen’. Inmiddels is uit de WhatsApp-communicatie gebleken, dat Frans van Steenis, voorzitter van de Raad van Commissarissen, al op 4 mei op de hoogte was van de plannen van Jol. Harm de Boer zou bovendien informatie hebben achtergehouden en de plannen van Jol blokkeren.

Nadenken

Pas nadat Jol c.s. gesprekken hadden gevoerd met United Vansen ging ADO Den Haag (directie, RvC, STA en HFC) in gesprek met Ad Nederlof, een volger van zaterdag eersteklasser Forum Sport, die een fortuin heeft vergaard in de ICT-sector. ADO Den Haag nodigde Martin Jol op 18 mei uit voor een gesprek. Jol wilde echter – na overleg met zijn adviseurs – nadenken hierover. De ADO-top ging ondertussen verder met het overleg met Nederlof. Van ADO-zijde wordt – op de clubsite – gemeld, dat ‘Martin Jol noch rechtstreeks, noch via UVS de directie van ADO Den Haag of de herstructureringsdeskundige heeft laten weten wat zijn plannen zijn’.

De ADO Den Haag-soap is duidelijk nog lang niet ten einde. Ook Tscheu La Ling, die eerder ook had aangegeven in beeld te zijn, lijkt op de achtergrond nog steeds interesse te hebben. Wordt vervolgd!

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder