United Vansen wil dat ADO-bestuur HHC weer om tafel krijgt

|

Het bestuur van ADO Den Haag krijgt kritiek vanuit China, omdat United Vansen, dat al langer tracht de aandelen van de hand te doen, van mening is dat de dagelijkse leiding van de club niet goed heeft kunnen uitleggen waarom het de voorkeur geeft aan de Vanad Group van Ad Nederlof boven Het Haags Collectief van de zakenmannen Jeroen Lentze en Ed Maas.

Naar het oordeel van United Vansen is nu de beste kandidaat afgehaakt. In een persbericht geven de Chinezen aan, dat HHC goed onderbouwde plannen had én bovendien een interessanter voorstel had voor de club. Uinted Vansen: ‘Wij hebben begrepen dat het management van ADO tot een conclusie is gekomen waaruit duidelijk blijkt dat HHC is benadeeld. Bovendien heeft het management niet kunnen uitleggen waarom zij Vanad prefereren boven HHC. Nadat het ADO-management haar voorkeur duidelijk heeft gemaakt, heeft HHC zich teruggetrokken.’

Eis

De grootaandeelhouder acht dit niet in het belang van ADO Den Haag en de crediteuren. United Vansen eist nu van het ADO Den Haag-management, dat het alsnog een poging doet om het voorstel van HHC op tafel te krijgen. Achter de schermen wordt regelmatig de indruk gewekt, dat de voorkeur van het ADO Den Haag-management uitgaat naar ‘droomkandidaat’ Nederlof.

Er loopt nog een kort geding dat door United Vansen was aangespannen tegen ADO Den Haag. De voorzieningenrechter doet hierin op 5 juli uitspraak.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder