ADO Den Haag pakt op valreep volle buit bij NAC in Breda

|||

Het leek er naar uit te zien dat de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tussen NAC Breda en ADO Den Haag in een gelijkspel zou eindigen, net als een dag eerder de ontmoeting tussen De Graafschap en FC Eindhoven. In de extra tijd sloeg ADO Den Haag echter nog toe via de jarige invaller Sacha Komljenovic: 1-2.

Tekst: Ton Beije             |    Foto’s: Orange Pictures

ADO Den Haag kreeg vooraf al een tegenvaller te incasseren. Topscorer Thomas Verheydt kon niet spelen vanwege een rugblessure. Trainer Giovanni Franken posteerde Ricardo Kishna nu in de punt van de aanval. Bij NAC twee oude bekende in de basis, Danny Bakker en Dion Malone.

ADO Den Haag startte sterk en had na vier minuten spelen al op voorsprong kunnen komen. Kishna bediende de snelle Amar Catic, die echter pech had dat de bal niet in het Bredase doel verdween, maar ernaast. Vlak daarna een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Odysseus Velanas liet de bal na een voorzet via de borst vallen voor Van Schuppen, die echter zijn inzet in de handen van doelman Hugo Wentges zag belanden.

Voorlangs

Na het heftige begin van beide teams brak er een fase aan waarin geen echte kansen ontstonden voor beide doelen. Na een combinatie met Sem Steijn zocht Ricardo Kishna het NAC-doel, maar zijn schot ging voorlangs. Voor Kishna zat het duel er helaas op na een half uur spelen. Hij werd vervangen door middenvelder Samy Bourard. Vlak na die wissel opende ADO Den Haag ook de score. Felipe Pires ging richting het Bredase doel, maar doelman Nick Olij stopte in eerste aanleg zijn inzet, maar in de rebound was Sem Steijn alert en scoorde de 0-1.

Pal daarna had NAC de stand alweer in evenwicht kunnen brengen. Kaj de Rooij dacht de 1-1 binnen te schieten, maar zijn schot werd op de doellijn geblokt door Boy Kemper. In dat eerste bedrijf en de extra minuten werd niet meer gescoord en brak dus de rust aan met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Hands

Na de doelwisseling was de eerste mogelijkheid weer voor de Hagenaars, maar doelman Olij bleef de situatie meester na een inzet van Dhoraso Klas. Bij een vrije trap van NAC claimde de thuisploeg en vooral haar aanhang een strafschop omdat er hands zou zijn gemaakt. Scheidsrechter Van de Graaf wilde echter van een pingel niets weten. Terwijl ADO Den Haag al dacht de kleine marge over de streep te trekken, kwam NAC langszij vlak voordat het Haags Kwartiertje zou beginnen. Michaël Maria schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal hard langs doelman Hugo Wentges: 1-1.

Toch zouden de Haagse fans nog een keer uit hun dak kunnen gaan, want in de extra tijd besliste ADO Den Haag het duel toch in haar voordeel. Daryl Janmaat leverde goed werk af op rechts, de bal belandde bij de net voor Steijn ingevallen – jarige – Sacha Komljenovic, die het speeltuig controleerde en vervolgens langs Nick Olij in het doel liet verdwijnen: 1-2. Het uitvak van ADO Den Haag ontplofte en de ADO-spelers konden met een grote glimlach van het veld stappen. De eerste horde is gezet, zaterdag volgt om half vijf de return in het Cars Jeans Stadion.

Opstellingen

NAC Breda:

Olij; Adilehou, Malone, Bakker, Mashart; Cagro; De Rooij, Banzuzi (64. Maria), Van Schuppen, Velanas; Bilate (80. Kotzebue).

ADO Den Haag:

Wentges; Janmaat, Amofa, Matthys, Kemper; Klas (76. Puclin), Breinburg, Steijn (87. Komljenovic); Catic, Kishna (32. Bourard), Pires.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder
Net binnen