ADO Den Haag voor vierde maal dit seizoen onderuit

||||

Na de hoopgevende 4-0 zege vorig weekend thuis op Jong Ajax, liep ADO Den Haag vrijdagavond in Tilburg weer tegen een teleurstelling aan. Door een door Tyrese Asante van richting veranderde bal, verloor de formatie van Dirk Kuijt met 1-0 van Willem II.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Orange Pictures

Dirk Kuijt had – logisch – geen reden gezien om de basisformatie van het duel tegen Jong Ajax te wijzigen. In de wedstrijdselectie wel twee nieuwe namen, die van de nieuwkomers Titouan Thomas en Mario Bilate.

Het was in het Willem II Stadion een volle bak en de thuisploeg had iets goed te maken van het teleurstellende gelijke spel afgelopen maandag bij Jong FC Utrecht. Willem II startte ook fanatiek en leek al snel een voorsprong te nemen. ADO Den Haag keek dit seizoen al tweemaal heel snel tegen een achterstand aan, maar dat bleef de ploeg nu bespaard. Aan de andere leek Max de Waal gevaarlijk te kunnen worden, maar een pass van Xander Severina bereikte hem net niet.

Net als tegen Jong Ajax liet ADO Den Haag de bal aan Willem II, dat daardoor veel meer balbezit had, maar niet echt gevaarlijk kon worden. Het spel was van beide kanten slordig. ADO Den Haag kreeg nog een mogelijkheid op de openingstreffer, maar Boy Kemper zocht met een kopbal het doel te hoog. De beste kans voor de pauze was echter toch voor Willem II, maar het schot van Jesse Bosch vanaf de rand van de zestien trof geen doel. Een 0-0 stand derhalve bij de rust. Het spel had na een half uur even stilgelegen vanwege vuurwerk vanuit het uitvak.

Al snel na het begin van de tweede helft kwam Willem II toch verdiend aan de leiding. Michel de Leeuw probeerde het van afstand, maar via het hoofd van verdediger Tyrese Asante verdween de bal in het Haagse doel langs een kansloze Hugo Wentges: 1-0. ADO Den Haag moest weer in de achtervolging, maar slaagde er niet in gevaarlijk te worden. Om de bakens trachten te verzetten bracht Dirk Kuijt in één keer drie wissels in het veld. Xander Severina, Dhoraso Klas en Max de Waal konden naar de kant kome en voor hen kwamen in het veld Amar Catic, Silvinho Esajas en Sacha Komljenovic.

Hugo Wentges, nog niet in de vorm van vorig seizoen, redde nog wel een keer fraai op een inzet van Crowley en behoedde daarmee zijn ploeg voor een 2-0 achterstand. Kuijt probeerde nog iets te forceren voorin en bracht zes minuten voor tijd nieuwkomer Mario Bilate voor Gregor Breinburg. Het mocht niet baten, het bleef in Tilburg bij die ene treffer en dat betekent dat ADO Den Haag na vijf duels teleurstellend op slechts drie punten blijft staan. Vrijdag moet het dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, op maandag gevold door een uitbeurt bij Jong FC Utrecht.

Opstellingen

Willem II:
Lamprou; Owusu, Schouten, Dammers, Woudenberg (73. Lesquoy); Bosch, Llonch, Crowley; Doodeman, De Leeuw, Svensson (73. Mathieu).

ADO Den Haag:
Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper; Klas (72. Esajas), Breinburg (84. Bilate), De Waal (72. Komljenovic); Severina (72. Catic), Verheydt, Zwarts.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder