Daryl Werker tekent voor twee jaar bij ADO Den Haag

||

ADO Den Haag heeft Daryl Werker (foto) vastgelegd tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen. De centrale verdediger had een aflopend contract bij Roda JC en komt transfervrij over. Het is tot dusver de tweede aanwinst voor ADO Den Haag in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Daryl Werker werd in Mechelen geboren en begon daar met voetballen in de jeugd van de plaatselijke voetbalclub RKMVC. Vervolgens maakte Werker de overstap naar Roda JC waar hij tussen 2014 en 2020 in het eerste elftal speelde. In die periode kwam de verdediger ook nog een half jaar op huurbasis uit voor MVV. In 2020 vertrok de Limburger naar Griekenland waar hij uitkwam voor AO Xanthi. Afgelopen seizoen keerde hij weer terug bij Roda JC en speelde 34 wedstrijden in alle competities.

,,Door het vertrek van vaste kracht Hervé Matthys waren we op zoek naar defensieve versterking”, aldus Technisch Manager Daryl Janmaat. ,,Met Werker trekken we een speler met de nodige ervaring aan die, net als wij, heel ambitieus is en zich kan vinden in de doelstellingen die wij met ADO Den Haag hebben. Het is een kopsterke speler die naast goede verdedigende kwaliteiten ook beschikt over een goede passing en overzicht. We denken dat hij met zijn manier van spelen uitstekend past bij onze club.”

Met het ondertekenen van zijn contract bij ADO Den Haag komt er een einde aan zijn tijd bij Roda JC, de club waar hij meerdere seizoenen voor uitkwam. ,,Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging bij ADO Den Haag. Door mijn tijd bij Roda JC ben ik hier al vaak op bezoek geweest en ken ik het stadion en de club. Daarnaast ken ik al een aantal jongens, bijvoorbeeld Thomas Verheydt, waarmee ik samenspeelde in mijn periode bij MVV. De gesprekken die ik met de club heb gehad bevielen zeer goed en ik kan dan ook niet wachten om hier te beginnen. Dit seizoen gaan we er alles aan doen om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen, ik ben er klaar voor!”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder