Oefenvoetbal: Hardwerkend ADO Den Haag O21 gelijk tegen Jong Sparta

|||||||

Dinsdagmiddag stond de jaarlijkse oefenwedstrijd voor ADO Den Haag O21 tegen Jong Sparta Rotterdam weer op het programma. De aftrap vond plaats op het ongebruikelijke tijdstip van twee uur in het Haagse Zuiderpark op jeugdcomplex De Aftrap.

Tekst: Glenn Duijzer                  |         Foto’s: Frans Leermakers

In de selectie van Jong Sparta Rotterdam ontbraken de Haagse spelers Lorenzo van Kleef en Youri Schoonderwaldt. De doelman zat zondag op de bank bij de wedstrijd van Sparta tegen AZ. Opvallende aanwezige in de selectie van Jong Sparta was Mario Bilate.

Nadat de openingsminuten voor de bezoekers waren, met onder andere een tweetal corners, was het na zes minuten toch ADO Den Haag, dat op voorsprong kwam. Jaydavon Haas veroverde de bal op het middenveld en plaatste op de Aimane El Karicha. Met een onnavolgbare beweging werkte de rechtsbuiten zich langs twee tegenstanders en plaatste de bal voor het doel op de inlopende Abdel Belarbi: 1-0.

Na een kleine twintig minuten was de wedstrijd voor de Haagse spits Fabian Shahaj voorbij, nadat hij verkeerd op z’n voet terechtkwam na een luchtduel.

Na de openingstreffer werd het een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde.  Rond het half uur was het toch raak voor de bezoekers, toen David Garden aan de rechterkant weg was en zijn voorzet precies voor de voeten kwam van Mike Frimpong, die doelman Kilian Nikiema kansloos liet: 1-1.

Direct na de aftrap was er een voorzet van Azeddine Annamousi voor het Spartaanse doel, waar invaller Sofyan El Hannoudi net een teen tekortkwam. De gelijkmaker had ervoor gezorgd, dat het een open wedstrijd was geworden.

In de 37e minuut kwam er een snijdende voorzet vanaf links van El Hannoudi, waarna El Karicha de bal snoeihard inschoot: 2-1. Aan de andere kant tikte doelman Nikiema een inzet van Delano Vianello via de lat over. Uit de daaropvolgende corner kwam geen gevaar.

Bij de aftrap van de tweede helft stonden er bij Sparta elf nieuwe spelers op het veld. Direct vanaf de aftrap zetten de bezoekers ADO Den Haag onder druk zonder tot echte kansen te komen. Het duurde meer dan tien minuten voordat de thuisploeg iets van zich liet zien. De voorzet vanaf rechts van Aimane El Karicha werd door spits Abdel Belarbi net niet goed geraakt.

Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, doordat Mohammed Tahiri vanaf elf meter mocht aanleggen na een fout in de Haagse verdediging. Doelman Nikiema ging wel naar de juiste hoek, maar wist de bal niet te keren.

In de laatste minuten werd het nog spannend, maar de treffer van Mario Bilate werd vanwege buitenspel afgekeurd en El Karicha schoot in de daaropvolgende counter alleen voor de doelman net over.

Op basis van de tweede helft was het voor ADO Den Haag O21 een zwaarbevochten gelijkspel. Onder de toeschouwers bevonden zich ook assistent-trainer Chris van der Weerden, keeperstrainer Raymond Mulder en Technisch Directeur Daryl Janmaat.