Voorzitter Peter Ormskerk geeft zijn visie: ,,Trieste week voor DHC”

,,Het was een trieste week voor DHC”, begint DHC-voorzitter Peter Ormskerk zijn verhaal. ,,Het aantrekken eerder deze maand van Rob de Lange door concurrent VUC heeft nogal wat gevolgen voor de selectie van de club aan de Brasserskade.”

,,Tot het laatste moment heeft DHC haar best gedaan om aan alle voorwaarden van De Lange te voldoen om een volwaardige staf van de grond te krijgen. Helaas was DHC een dag te laat. VUC en Rob de Lange hadden net een dag tevoren reeds overeenstemming bereikt. In zijn kielzog gaan er enkele spelers mee en eerder al waren twee smaakmakers overeengekomen met HBS. Met het vertrek van enkele spelers was er ook twijfel ontstaan bij de rest van de spelers en ook zij hebben uiteindelijk besloten hun heil elders te zoeken. Ze hebben hun tassen ingeleverd. De vele veranderingen in de organisatie van de vereniging en de onrust die het met zich meebracht, hebben ook deels te maken met het besluit van enkelen.”

‘Dagwaarde’

Het goede presteren van DHC onder trainer/coach Arie van der Padt, heeft er ook voor gezorgd dat de ‘dagwaarde’ van de spelers gestegen is. Ormskerk gaat verder: ,,Dit maakte een overstap naar een andere vereniging voor hen eveneens eenvoudiger. Leuk voor de spelers, maar natuurlijk minder leuk voor DHC, want zo kort voor de overschrijvingsdatum, wordt een nieuwe trainer opgezadeld met de bijna onmogelijke opgave om een compleet nieuw elftal bij elkaar te krijgen.

DHC heeft er echter vertrouwen in, dat er een selectie staat aan het begin van het nieuwe seizoen. Daarom zoekt DHC nog enkele fanatieke selectiespelers. Indien gedreven spelers toe zijn aan een andere uitdaging en is het startpunt eerste klasse met hogere ambities, neem dan snel contact met DHC op door een mail te sturen naar selectie@dhc-voetbal.nl. DHC biedt spelen op niveau in de belangrijkste derby’s met veel publiek. De faciliteiten zijn goed geregeld en ook een mooi trainingskamp is een jaarlijks terugkerende activiteit voor de gehele selectie. De sponsoren zijn ook de komende jaren verbonden aan de vereniging en met vereende krachten gaat het bestuur van de Delftse vereniging aan de slag voor een vernieuwd en nog beter DHC. De vereniging verwelkomt graag nieuwe selectiespelers die een steentje kunnen bijdragen aan het gestelde doel.”

Succesvolle jeugd

Door alle huidige perikelen van de seniorenselectie zou men bijna vergeten dat DHC ook succesvolle jeugdelftallen heeft. Ormskerk: ,,De O13-1 en O13-2 hebben het seizoen met het kampioenschap in de hoogste divisie respectievelijk Hoofdklasse afgesloten, waarvan de O13-1 nu strijdt voor het Nederlands kampioenschap. Verder zijn er twee toptrainers aangetrokken. Michiel Smit voor de O16 en Erik Ouwerling voor de talentvolle jongere pupillen. Zij gaan deel uitmaken van onze nieuwe ‘Talent Academie’. Met Coen van der Hoeven (zelf voormalig jeugdspeler van DHC en daarna jarenlang spelend in het betaalde voetbal) is DHC in gesprek hoe wij de spelers – van jeugd tot selectiespelers – op individuele basis nog verder kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Dit doet Coen al geregeld op het DHC-complex met onder meer zelfs – in hun vrije tijd – enkele spelers van het Nederlands Elftal.”

BVO’s

Succes heeft echter ook een keerzijde. Voorzitter Omrskerk: ,,Ieder jaar weer vertrekken talenten van DHC naar diverse BVO’s, zo ook dit jaar. Ook hier geldt dat het natuurlijk leuk is voor die spelers, maar minder leuk voor DHC. Maar dat is waar de club ook voor staat: spelers beter maken en dichter bij hun dromen brengen. Dat kan ergens anders of bij DHC zelf. Maar voorlopig moet DHC vol aan de bak, want er is nog veel te doen. Het vertrouwen dat het goed komt is er, want de DHC’er is verwend, klaagt, maar komt er toch altijd weer bovenop.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder