Oefenvoetbal: RKDEO eenvoudig langs FC Oudewater

||||||||||

Op eigen veld was RKDEO duidelijk de bovenliggende partij in het duel met het naar de tweede klasse gepromoveerde FC Oudewater. De Nootdorpers wonnen het duel met 3-0.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Met vijftien minuten op de klok opende RKDEO de score. Een voorzet van rechts van Robin Schaareman ging voorbij de tweede paal en werd daarna ingetikt door Robin Bousquet: 1-0. Twee minuten later gaf Fabian Pak een scherp indraaiende voorzet op Tommy Simonis. De bal werd door een verdediger van FC Oudewater in het eigen doel gekopt: 2-0.

Na bijna een half uur spelen veroverde Sebastiaan Evers van de bezoekers de bal op de helft van RKDEO en ging richting het doel. De bal ging langs doelman Vince Kester, maar eindigde op de paal. Kester moest in de 37e minuut ingrijpen en pakte Evers bij de benen. Dit leverde FC Oudewater een strafschop op. Evers nam de penalty zelf, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Kester.

In de tweede helft waren er niet veel hoogtepunten. In de 71e minuut kreeg Lando van Duijn de bal op het middenveld en slalomde door de verdediging van de tegenstander heen. Van Duijn rondde daarna goed af: 3-0. Een paar minuten later zag Jari Kluivert zijn inzet op de paal eindigen.